Internet oglaševanje Brezplačen nasvet za optimizacijo Kako napisati dobro prodajno pismo Enostavno do pravih ključnih besed Brezplačne povezave za vašo stran
E-novice
Želite prejemati
brezplačne koristne
nasvete?
Vreme Slovenija
Oglas
Vremenska napoved
Oglaševanje in marketing
Spletnih strani na temo spletnega oglaševanja je ogromno, ampak a nudijo tudi uporabne informacije za oglaševanje in marketing? Že po hitrem pregledu te spletne strani boste zaključili, da vam bo stran prav prišla pri preučevanju možnosti oglaševanja na spletu.

Vsi zapisi v kategoriji ‘Zanimivo’

Kateri program za računovodstvo uporabljate?

Za vse bralce bloga Oglaševanje in marketing imam eno prošnjo. Zanima me, kateri program za računovodstvo uporabljate in kako ste zadovoljni? Prosim, če odgovore napišete kar v komentar prispevka, da bodo lahko vsi bralci prišli do teh informacij.

V našem podjetju imamo en program za računovodstvo, s katerim smo zelo nezadovoljni. Vseskozi so neke težave… V podjetju, v katerem smo kupili program za računovodstvo, nam trdijo, da smo za težave krivi sami in nam vsako odpravo napak pošteno zaračunajo. Isti program za računovodstvo uporabljajo še v dveh podjetjih, katerih sem solastnik in imamo tudi tam težave.

Obstajajo dve možnosti. Ali so tisti, ki delajo na tem programu, vsi ‘butci’, ali pa smo kupili slab program. Ko sem se še ukvarjal z gostinstvom, sem imel 13 let en program za računovodstvo in lahko rečem, da nisem imel nikoli nobenih težav in dodatnih stroškov. Šele sedaj se zavedam, kako sem lahko hvaležen temu gospodu. Če ste gostinec in potrebujete dober program za računovodstvo, vam svetujem, da se obrnete na gospoda Srečkota Šušteršiča iz Velenja.

Koliko je vredna domena Frizure.si?

Kaj mislite koliko je vredna domena Frizure.si?

Jaz sem domeno Frizure.si, čisto po naključju kupil letos poleti. Preden berete naprej, si preberite članek z naslovom  Frizure, ki sem ga napisal takrat, ko sem kupil to domeno.

Večinoma dobrih domen je že zasedenih in na trgu dosegajo visoke cene. Se pa vsake toliko časa najde kakšna dobra domena, ki se jo splača kupiti in nato prodati z večkratnim zaslužkom. Ali je domena prosta ali zasedena lahko preverite na spletni strani availability domain.

Če v Google.si vpišete besedo frizure, se spletna stran Frizure.si pojavi na drugem mestu. Prav tako je spletna stran dobro uvrščena pod ključnimi besedami ženske frizure, trend frizure, modne frizure,…. Dobra uvrstitev na Googlu spletni strani prinese dnevno več kot 150 unikatnih obiskovalcev, kar pomeni okoli 5.000 obiskovalcev na mesec. Če bi bila na strani še kakšna pametna vsebina, bi se obisk (in pozicija na Googlu) zvišal. Pametne vsebine ni zato, ker se nobeden frizer ni odzval, da bi prispeval kakšne slike in članke (kar bi bilo dobro in brezplačno oglaševanje za njega) za spletno stran.

Če bi jaz bil frizer, bi ves marketing preusmeril na internet. Naredil bi lepšo spletno stran, kjer bi objavljal novice in slike iz sveta frizerstva, mode,… Na stran bi dal možnosti naročila na brezplačne e novice. Organiziral bi nagradne igre, katerih glavno nagrado bi prispeval moj frizerski salon. Z podjetji, ki prodajajo šampone, barve za lase, kozmetiko, šminke,… bi se poiskušal dogovoriti za oglaševanje na moji strani in tako zaslušil še dodatnih sto ali dvesto evrov na mesec. Seveda, pa bi ves čas, ne preveč vsiljivo oglaševal svoj frizerski salon.

Povejte mi koliko je vredno, da za vaš frizerski salon izve vsaj 5.000 ljudi na mesec? Jaz mislim da veliko!

Če koga zanima domena Frizure.si je naprodaj*. Domeno (in spletno stran) prodam za 2.000 evrov. Sem pa prepričan, da je vredna dosti več. Na željo kupca, naredim tudi novo spletno stran po njegovi želji, vendar to dodatno računam 500 evrov. V obeh primerih pa garantiram sedaj dosežene pozicije na Googlu in najmanj 5.000 obiskovalcev na mesec.

* Domeno prodaja podjetje Gorec d.o.o.
  V ceni ni vključen davek na dodano vrednost.

Domene so iskano blago

Da so dobre domene iskano blago vem že dolgo časa. Od pred kratkim, pa sem v to svojo trditev še bolj prepričan.

Dne 23.10.2009 sem registriral domeno urlaubdirekt.net, ki je namenjena za nemško verzijo spletne strani ApartmajiDirekt.com. Kadar domene vsebujejo dve besedi, vedno registriram verzijo z minusom in verzijo brez minusa. V našem primeru gre za domene urlaub-direkt.net in urlaubdirekt.net. To naredim zato, da preprečim nekomu drugemu, da kupi skoraj identično domeno. Ker registracija domene ni tako zelo draga, se to zagotovo splača narediti. Ker pa sem bil malo len, sem si rekel, da bom domeno z minusom registriral naslednji dan. Nisem si mislil, da bi jo kdo lahko čez noč registriral. Pa jo je! Še isti dan!

Za enkrat na domeni urlaub-direkt.net ni nobene vsebine. Mogoče zdajšni lastnik čaka, da se bo z stranjo na domeni urlaubdirekt.net začelo nekaj dogajati. Potem pa mi jo bo želel prodati po 100 krat višji ceni.

Nekaj podobnega se mi je naredilo z domeno ferienwohnungenkroatien.net, ki sem jo registriral kakšen mesec nazaj. Kmalu zatem sem na moj mail dobil ponudbo, če bi želel kupiti domeno ferienwohnungenkroatien.com.

Enkrat se mi je naredilo, da sem po enem letu pozabil podaljšati tri domene. Kmalu sem prejel ponudbe za odkup nekdaj moje domene. Cene so se gibale med 5.000 in 7.000 ameriških dolarjev. V bistvu čisto nerazumna cena. Mislim, da niso našli kupca! Jaz sem jim sicer ponudil 100 dolarjev za domeno, vendar se niso kaj imeli pogovarjati z mano.

Če imate podjetje in tudi če še nimate spletne strani, se čimprej odločite za registracijo domene z imenom vašega podjetja. Registracija domene z končnicami com, net, eu, info, biz, .. stane okoli 15 evrov + ddv, registracija domene z končnico si, pa okoli 20 evrov za eno leto. Predlagam vam, da si registirate vsaj domeno z končnico si in com. Če pa ste večje podjetje, pa še vsaj domene z končnicami eu, info in biz.

Domene in spletno gostovanje za spletne strani nudimo tudi v našem podjetju.

 

Retorika Lisac | Retorik Mag. Aleš Lisac vam svetuje

Retorika je zanimiva in koristna veda! Dober retorik lahko svoje znanje unovči na marsikaterem področju.

Predvsem na poslovnem področju se retorika lahko dobro unovči. Dober prodajalec mora biti tudi dober retorik! V nasprotnem primeru zagotovo ni dober prodajalec!

Berite nasvete na spletni strani Retorika Lisac, ki jih za vas pripravlja priznan retorik, mag. Aleš Lisac.

Retorika

P.S.
Veste, kateri moški najbolje uspevajo pri ženskah? Denar, dober avto,… to je drugotnega pomena. Najbolje uspevajo dobri govorci!

retorik – govorec
retorika – spretnost, znanje govorjenja

Britanci najbolj dovzetni za splet

Veliko posameznikov se pred dejanskim nakupom v trgovini odpravi prej na splet po informacije. Najnovejša študija organizacije EIAA (European Interactive Advertising Association) razkriva, da 40 % vseh spletnih nakupovalcev v Evropi spremeni svoje mnenje o nakupu določene blagovne znamke po obisku spleta. Spletne informacije najbolj vplivajo na odločitve Britancev, kar 49 % se jih premisli, Italijani pa stojijo za svojimi nakupnimi odločitvami bolj trdno, saj se jih po obisku spleta premisli le 27 %. Največ sprememb o nakupu je po obisku spleta nastalo na področju elektronike in pri rezervaciji potovanj, poroča (eiaa.net).

Moč blagovnje znamke

Pred nekaj dnevi mi je stara mama rekla, da je žejna ter da bi pila Radensko. Na mizi je bila ena od slovenskih gaziranih vod in sem ji natočil v kozarec. Pa je rekla, da bi ona Radensko. Pa sem ji rekel “saj je to Radenska, samo drugače pakirana”. “Ne ne ni, Radenska je boljša.”
Verjetno se strinjamo, da v gaziranih vodah ni veliko razlike. Pa tudi če je, je moja stara mama, ki je stara 87 let nebi čutila. To je moč blagovne znamke!

Spletne novice

Izšel je nov brezplačni časopis Spletne novice. Spletne novice izhajajo enkrat mesečno v tiskani obliki z naklado 120.000 izvodov. Obljubljajo, da bo časopis distribuiran v 20.000 slovenskih podjetji, kar je zelo zanimivo za oglaševanje v reviji. Seveda si boste lahko Spletne novice našli tudi na njihovi spletni strani.

Po mojem mnenju zelo zanimiva in izvirna ideja. Kombinacija spletnega in tiskanega medija. Vsebina v prvi številki je zelo zanmimiva. Trenutno Spletne novice izhajajo na 24-tih straneh. Upajmo, da bodo v bodoče povečali vseg vsaj za nekaj strani.

Jaz sem spletne novice dobil v kuverti po pošti, skupaj s ponudbo za oglaševanje. Da so se stvari lotili resno je videti že iz ponudbe z oglaševanje. Svojo ponudbo za oglaševanje so predstavili na lepo oblikovani mapi povečanega A4 formata. Mapo odlikuje kvaliteten tisk, profesionalno oblikovanje in enostavno predstavljena ponudba za oglaševanje.

Veliko uspeha vam želim !