Internet oglaševanje Brezplačen nasvet za optimizacijo Kako napisati dobro prodajno pismo Enostavno do pravih ključnih besed Brezplačne povezave za vašo stran
E-novice
Želite prejemati
brezplačne koristne
nasvete?
Vreme Slovenija
Oglas
Vremenska napoved
Oglaševanje in marketing
Spletnih strani na temo spletnega oglaševanja je ogromno, ampak a nudijo tudi uporabne informacije za oglaševanje in marketing? Že po hitrem pregledu te spletne strani boste zaključili, da vam bo stran prav prišla pri preučevanju možnosti oglaševanja na spletu.

Vsi zapisi v kategoriji ‘Spletno oglaševanje’

Kako lahko s pomočjo socialnih omrežij prodamo več

Za podrobnosti o Face it seminarju klikni zgornjo sliko.

Mnoga podjetja so danes prisotna na Facebooku in drugih socialnih omrežjih, a žal samo prisotnost že dolgo ni dovolj. Večina še vedno ne zna izkoristiti potenciala, ki ga ponujajo socialna omrežja. Če želite pridobiti odločilno prednost pred vašimi konkurenti, morate biti prisotni na FACE IT seminarju, kjer bo strokovnjak za socialna omrežja Matej Špehar, prisotnim pokazal, kako iz uporabnikov narediti kupce.

Če imate tudi sami Facebook skupino (ali jo želite imeti), in želite, da bi iz nje iztržili več, na seminarju nikakor ne smete manjkati. Preko 100 primerov iz prakse boste izvedeli, kako bolje izkoristiti socialna omrežja kot je YouTube, Facebook, Twitter, Instagram in Pinterest. Izvedeli boste kako komunicirati z vašimi uporabniki, da jih boste spremenili v kupce.

 

KAJ BOSTE ŠE IZVEDELI?

  • Kako prilagoditi način komunikacije.
  • Kako delovati, da vas bodo v množici ponudnikov opazili.
  • Kako predstaviti ponudbo, da ne boste vsiljivi a vseeno učinkoviti.
  • Kako meriti dosežke.
  • Nove platforme, kaj je dovoljeno in kaj ne.
  • In še mnogo več!

Če bi torej tudi vi želeli s pomočjo svojih socialnih omrežij prodati več, se prijavite na FACE IT seminar. Izboljšajte svojo komunikacijo z uporabniki in jih spremenite v stranke! Povečajte svojo prodajo s pomočjo socialnih omrežij! Brez večjih investicij v oglaševanje!

Želite brezplačno Google oglaševanje v vrednosti 70€?


Podjetje Gorec d.o.o. je Googlov partner za Google oglaševanje, zato imamo vsake toliko časa možnost, da od Googla dobimo kupone za brezplačno oglaševanje v vrednosti 70€.

Na voljo imamo 10 kuponov za Google oglaševanje v vrednosti 70€, ki jih bomo podarili obiskovalcem spletne strani Oglasevanje.org. Poleg tega vam bomo še brezplačno (ponavadi to računamo od 50 do 150€ + ddv) odprli oglaševalsko kampanjo. Imamo pa en pogoj – če želite dobiti 70€ brezplačnega oglaševanja + vzpostavitev kampanje, da za Google oglaševanje zapravite še 70€, ki jih lahko plačate nam ali Googlu.

Za 140 € (70 gratis + 70) boste dobili od 350 do 700 (odvisno od dejavnosti) klikov. To pomeni, da bo na vašo spletno stran prišlo 350 do 700 potencialnih strank za vaše izdelke ali storitve.
Tisti, ki bi želeli dobiti bon za 70€ nam pišite na email naslov tomaz@gorec.si ali pokličite na 040 555 666. Pohitite, na voljo imamo samo 10 kuponov.

Kako najceneje do dobro optimizirane spletne strani?

Dobro optimizirana (za iskalnike – Google, Najdi.si,…) spletna stran vam lahko prinese veliko novih strank in več dobička.

Za primer vzemimo podjetje, ki prodaja (ali proizvaja) pvc okna in vrata. V Sloveniji na iskalniku Google vpišemo iskalni pojem pvc okna 4.400 krat na mesec. Besedo okna 3.600 krat, vrata 1.900 krat, garažna vrata 2.400 krat, notranja vrta 4.400 krat, vhodna vrata 2.900 krat,… Pa to še ni vse. Obstaja še cel kup besed, ki imajo sicer manj mesečnih iskanj, vendar je teh besed veliko. Kot primer vzemimo notranja vrata cenik, lesena okna, stavbno pohištvo, …

Je pa res, da je na Googlu čedalje večja konkurenca in optimizacija spletnih strani ni več tako poceni, kot je bila pred dvema letoma in še bolj nazaj. V našem podjetju Gorec d.o.o. skrbimo za optimizacijo kar nekaj podjetjem, ki se ukvarjajo z okni in vrati. Ta podjetja nam plačujejo 250 – 500 € + ddv na mesec za optimizacijo. Z rezultati pa so zelo zadovoljni. Čeprav podjetja ne vežemo z nobeno pogodbo, nam še nobeno podjetje ni prekinilo sodelovanja.

Če bi radi strošek optimizacije zmanjšali na minimum, vas vabim na delavnico Zaslužek na internetu 1, ki se bo pričela v soboto 1. oktobra. Vsak udeleženec delavnice bo z našo pomočjo naredil eno spletno stran, ki bo odlično optimizirana za iskalnike. Če spletne strani še nimate, je to idealna prilika da z minimalnim stroškom pridete do dobro optimizirane spletne strani. Če spletno stran že imate, ne bo nič narobe, če naredimo še eno, ki bo bolje optimizirana kot vaša prvotna. Z znanjem, ki ga boste pridobili, pa boste lahko kasneje sami optimizirali vašo prvotno spletno stran.

Delavnica bo bila štiri krat po 7 ur (ne šolskih). Vsak udeleženec brezplačno dobi eno domeno in gostovanje za dobo enega leta. Cena delavnice je 230€ + ddv. Za dodatna vprašanja in prijave izpolnite spodnji obrazec.

Za primer si poglejte spletno stran www.hisenakljuc.si, ki je na Google.si pod ključno besedo montažne hiše na tretjem mestu. Spletna stran je delo Petre, ki je bila udeleženka naše delavnice. Zradi dobrih pozicij je spletna stran zanimiva za oglaševanje podjetij, ki se ukvarjajo z montažnimi hišami. Petra s to svojo stranjo iztrži več kot 500 €. Več o tem si preberite tukaj.

 

Obrazec za prijavo ali dodatne informacije

Ustrezno izberite
PrijavaZahteva za dodatne informacije

Ime in priimek (obvezno)

Podjetje

Email (obvezno)

Poštna št. in pošta (obvezno)

Telefonska številka (obvezno)

Vaša vprašanja:

Kako najdete najboljše ključne besede za vašo spletno stran

Analiza ključnih besed je prvi korak za dobro optimizacijo spletnih strani. Če ne najdemo pravih ključnih besed, je vsa nadaljna optimizacija spletnih strani zaman.

Velikokrat se naredi, da se spletna stran optimizirana povsem na napačne ključne besede ali da se tiste najbolj pomebne izpusti. Lep primer je ključna beseda pnevmatike. Ključna beseda pnevmatike, se išče 4.400 krat na mesec. Ključna beseda gume pa 9.900 na mesec. To pomeni, da se beseda gume išče več kot 100% več krat, kot pnevmatike. Isto razmerje je pri besedah zimske pnevmatike – zimske gume in letne pnevmatike – letne gume.

Nikoli ne smete misliti, da vsi ljudje iščejo po iskalnikih tako kot vi. Edini način, da izveste katere so najbolj iskane ključne besede za vaše področje, je da uporabite Google keyword tool. Google keyword tool najdete na naslovu https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal

Klikni sliko za povečavo!

Če ste podjetje, katerega je dejavnost okna in vrata, raziščemo ključne besede tako, da v okno Beseda ali fraza vpišemo besedo okna. Pazljivi moramo biti, da tam kjer piše Napredne možnosti, izberemo jezik slovenščina in lokacija Slovenija. V levem stolpcu pa moramo tam kjer piše Vrsta ujemanja, označiti Natančno.

Ko nam Google postreže z rezultati, moramo vedno gledati število lokalnih iskanj. Namreč beseda okna je tudi beseda istega pomena v poljskem jeziku. Pod  globalnimi iskanji so vključena iskanja na vseh področjih sveta in tako so upoštevana tudi iskanja iz Poljske in drugih držav, katerih jezik vsebuje besedo okna. Če vaše podjetje deluje na področju Slovenije nas zanima samo število iskanj v Sloveniji.

Iz rezultatov vidimo, da se ključna beseda okna v Sloveniji išče 3.600 krat na mesec, lesena okna 1.600 krat, subvencija za okna 390,… Tudi, če prodajate samo pvc okna, lahko svojo spletno stran (podstran) optimizirate tudi na besedo lesena okna. Na tej podstrani lahko napišete prednosti pvc oken v primerjavi z lesenimi okni. Prav tako je priporočljivo, da naredite podstran, ki govori o subvenciji za okna in je optimizirana naključno besedo subvencije za okna.

Naslednji korak je, da v okno za besedo ali frazo vpišemo pvc okna. Rezultat nam pokaže, da se beseda pvc okna v Sloveniji išče 4.400 krat na mesec. Torej večkrat kot okna. To pomeni, da se boste za dobro pozicijo bolj trudili za besedo pvc okna, kot okna.

Isti postopek ponovite z besedo vrata. Rezultati vam pokažejo, da se beseda vrata išče 2.400 krat na mesec. Zanimiva pa je tudi informacija, da se beseda notranja vrata cenik išče 1.000 krat na mesec. Če prodajate notranja vrata, je to beseda na katero ne smete pozabiti. Prav tako je zanimiva ključna beseda vhodna vrata cenik, ki se išče 720 krat na mesec.

Isti postopek ponovite tudi z besedami garažna vrata, vhodna vrata, plastična okna, okna cenik, notranja vrata,…. In tako boste dobili natančne rezultate, katere ključne besede vpisujejo vaše potencialne stranke, ki želijo kupiti okna in vrata.

https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal

Kako do brezplačne povezave za vašo spletno stran

Če želite, da bo spletna stran vašega podjetja čim bolje uvrščena na iskalnikih (Google, Bing, Najdi.si, Yahoo,…), morate pridobiti čim več zunanjih povezav. To pomeni, da mora biti na neki drugi spletni strani povezava do vaše spletne strani.

Do brezplačne povezave lahko pridete tako, da na spletni strani Blog brezplačno odprete svojo spletno stran na poddomeni. Obstaja sicer veliko spletnih strani, ki omogočajo brezplačno kreiranje spletnih strani, vendar ima spletna stran www.najblog.si kar nekaj prednosti:

  • ima dodateko All inOne SEO
  • iz osnovne strani, ki ima trenutno PR3 (ob naslednji posodobitvi Google PageRank pričakujemo PR4 ali PR5) je povezava na vašo stran
  • ima dodatek Seo wordpress plugin
  • je lociran na slovenskem strežniku

Vzemimo primer, da želimo pridobiti brezplačno povezavo na spletno stran Delo na domu.

Najprej se moramo registrirati na spletni strani www.najblog.si (skrajno desni stolpec spodaj, kjer piše registracija). V registraciji izberemo poddomeno. Mi smo si jo http://delonadomu.najblog.si.

Na spletni strani Delo na domu smo napisali dva prispevka. V prispevku Iščete delo na domu preko interneta smo s povezavami v članku pomagali, da bo spletna stran www.delonadomu.org bolje uvrščena na iskalnikih pod ključno besedo delo na domu.

V drugi novici Izobraževanje pa smo pomagali spletni strani E izobraževanje, da bo bolje uvrščena pod ključnimi besedami izobraževanje, poslovno svetovanje in Google oglaševanje.

Vsaka novica mora obvezno imeti unikaten tekst (ne copy-paste), ker Google ne mara duplikatov. Če je vaš tekst duplikat, škodite tako spletni strani na domeni Najblog.s, kot tudi svoji spletni strani. Če ugotovimo, da so vaši teksti duplikat, jih brez opozorila brišemo.

Na svojo stran lahko date tudi oglase in s tem zaslužite kakšen evro. Na strani Delo na domu najdete Google oglas v desnem stolpcu, kjer piše Google oglasi.

Če hočete, da bo imela povezava s strani, odprte na spletni strani Blog, čim večjo učinkovitost, morate tudi na to stran pridobiti kakšno povezavo. To lahko najlažje naredite, da spletno stran vpišete v imenike kot so Matkurja, Slowwwenia, Povezave.si,… Seznam slovenskih spletnih imenikov najdete na spletni strani Imeniki.net.

TV oglas, marketing in internet

Z razvojem tehnologij sta marketing in oglaševanje povabila k sodelovanju na internetu tudi TV oglas. Če se je včasih kaj takega, kot je kombinacija TV oglas in internet, zdela nemogoča, pa je danes živa slika postala povsem običajen del sodobne realnosti, ki se ji reče internet.

Dogajanje “v živo” je vedno privlačno, zato so tudi TV oglasi našli svoje mesto v tem interaktivnem multimedialnem mediju takoj, ko je stopnja razvoja tehnologije to omogočila, in še prej. Tv spot na zaslonu računalnika gledamo celo bolj zbrano kot na televiziji, pravzaprav tv oglas jemljemo bolj osebno, bolj smo v kontaktu z njim, gledamo ga selektivno in TV oglas tudi pokomentiramo. Pogosto zremo vanj z namenom, ali ga komu tudi pokažemo.

Seveda gre za selektiven pristop, na računalniku ne gledamo kar vseh oglasov povprek. Če nam jih hoče kakšna spletna stran vsiljevati, jih ukinemo. Značilnost oglaševanja na internetu je ta, da se TV oglas gleda z namenom, ali pa nas zaradi svobodnejše narave medija TV spot enostavno ne doseže.

Tega bi se morali zavedati tudi naročniki in lastniki spletnih strani. Pa se?

Roman Zajec, univ. dipl. novinar in strateg za medije

Avtorja lahko pokontaktirate na povezavi TV oglasi in na elektronskem naslovu roman@dreamteam.si. Naslednji članek o tematiki TV oglas, marketing in oglaševanje bomo objavili prihodnji teden.

Podarimo bon za Google oglaševanje v vrednosti 75 €

Podarimo bon za Google oglaševanje

Google oglaševanje oziroma zakup ključnih besed na iskalniku Google je eden najboljših, najhitrejših in najbolj učinkovitih načinov, kako postati viden na spletu. Seveda je potrebno imeti svojo spletno stran, s katero predstavljajte svojo dejavnost. Če se ukvarjate s pridobitno dejavnostjo, je izredno pomembno, da vam vaša spletna stran prinaša neko korist. Dolgotrajna rešitev za vašo vidnost na spletu je odlična optimizacija spletnih strani, za začetek pa je Google oglaševanje izvrsten pokazatelj, ali je vaša dejavnost sploh iskana, koliko obiskovalcev spleta se zanima za vašo storitev in podobno.

Podjetje Gorec d.o.o., katerega glavna dejavnost je optimizacija spletnih strani, nudi slovenskim podjetjem tudi Google oglaševanje. Ker želimo lastnike spletnih strani spoznati s koristmi, ki jih prinaša Google oglaševanje, smo se odločili, da bomo enemu od zvestih bralcev spletne strani Internet oglaševanje in marketing podarili bon za Google oglaševanje v vrednosti 75 €. In kako postanete zvesti bralec našega bloga? Le prijavite se na e-novičke (levi stolpec zgoraj), preko katerih boste prejemali koristne nasvete na temo internet marketing, optimizacija spletnih strani,….

Če preko Google že oglašujete, ali pa se za to šele odločate, pa imate v zvezi s tem kakršnokoli vprašanje, nam ga lahko zastavite v komentarju na to novico, in odgovorili vam bomo v čim krajšem času.