Internet oglaševanje Brezplačen nasvet za optimizacijo Kako napisati dobro prodajno pismo Enostavno do pravih ključnih besed Brezplačne povezave za vašo stran
E-novice
Želite prejemati
brezplačne koristne
nasvete?
Vreme Slovenija
Oglas
Vremenska napoved
Oglaševanje in marketing
Spletnih strani na temo spletnega oglaševanja je ogromno, ampak a nudijo tudi uporabne informacije za oglaševanje in marketing? Že po hitrem pregledu te spletne strani boste zaključili, da vam bo stran prav prišla pri preučevanju možnosti oglaševanja na spletu.

Kako do brezplačne povezave za vašo spletno stran

Če želite, da bo spletna stran vašega podjetja čim bolje uvrščena na iskalnikih (Google, Bing, Najdi.si, Yahoo,…), morate pridobiti čim več zunanjih povezav. To pomeni, da mora biti na neki drugi spletni strani povezava do vaše spletne strani.

Do brezplačne povezave lahko pridete tako, da na spletni strani Blog brezplačno odprete svojo spletno stran na poddomeni. Obstaja sicer veliko spletnih strani, ki omogočajo brezplačno kreiranje spletnih strani, vendar ima spletna stran www.najblog.si kar nekaj prednosti:

 • ima dodateko All inOne SEO
 • iz osnovne strani, ki ima trenutno PR3 (ob naslednji posodobitvi Google PageRank pričakujemo PR4 ali PR5) je povezava na vašo stran
 • ima dodatek Seo wordpress plugin
 • je lociran na slovenskem strežniku

Vzemimo primer, da želimo pridobiti brezplačno povezavo na spletno stran Delo na domu.

Najprej se moramo registrirati na spletni strani www.najblog.si (skrajno desni stolpec spodaj, kjer piše registracija). V registraciji izberemo poddomeno. Mi smo si jo http://delonadomu.najblog.si.

Na spletni strani Delo na domu smo napisali dva prispevka. V prispevku Iščete delo na domu preko interneta smo s povezavami v članku pomagali, da bo spletna stran www.delonadomu.org bolje uvrščena na iskalnikih pod ključno besedo delo na domu.

V drugi novici Izobraževanje pa smo pomagali spletni strani E izobraževanje, da bo bolje uvrščena pod ključnimi besedami izobraževanje, poslovno svetovanje in Google oglaševanje.

Vsaka novica mora obvezno imeti unikaten tekst (ne copy-paste), ker Google ne mara duplikatov. Če je vaš tekst duplikat, škodite tako spletni strani na domeni Najblog.s, kot tudi svoji spletni strani. Če ugotovimo, da so vaši teksti duplikat, jih brez opozorila brišemo.

Na svojo stran lahko date tudi oglase in s tem zaslužite kakšen evro. Na strani Delo na domu najdete Google oglas v desnem stolpcu, kjer piše Google oglasi.

Če hočete, da bo imela povezava s strani, odprte na spletni strani Blog, čim večjo učinkovitost, morate tudi na to stran pridobiti kakšno povezavo. To lahko najlažje naredite, da spletno stran vpišete v imenike kot so Matkurja, Slowwwenia, Povezave.si,… Seznam slovenskih spletnih imenikov najdete na spletni strani Imeniki.net.

2 komentarja na zapis “Kako do brezplačne povezave za vašo spletno stran”

 • Spoštovani,

  Sem samostojni Romski kulturni ustvarjalec. Rad bi kaj zaslužil s svojimi številnimi projekti; (romske pesme, otroške pesme, otroške igrice,prevod otroške pesme, Romski-slovenski slovar, nova knjiga, nove romske pravljice in…Ali mi lahko pomagate? Hvala za odgovor.

  Lep pozdrav,

  Rajko Šajnovič

 • Prav to, kar je opisano v članku, smo praktično izvedli na delavnici, ki jo je vodil Tomaž Gorec. Veliko pomeni že samo znanje, ki ga podajajo taki članki, še večjo vrednost pa daje sam prikaz, kako se to v praksi izvede. Upam, da sem za svojo spletno stran (fasaderstvo.info) naredila dobre povezave…
  Glede delavnice – same pohvale.

Napiši komentar