Internet oglaševanje Brezplačen nasvet za optimizacijo Kako napisati dobro prodajno pismo Enostavno do pravih ključnih besed Brezplačne povezave za vašo stran
E-novice
Želite prejemati
brezplačne koristne
nasvete?
Vreme Slovenija
Oglas
Vremenska napoved
Oglaševanje in marketing
Spletnih strani na temo spletnega oglaševanja je ogromno, ampak a nudijo tudi uporabne informacije za oglaševanje in marketing? Že po hitrem pregledu te spletne strani boste zaključili, da vam bo stran prav prišla pri preučevanju možnosti oglaševanja na spletu.

Vsi zapisi v kategoriji ‘Ostalo’

Podjetniki, uprimo se davku na nepremičnine!

Vlada Republike Slovenije želi uvesti nov davek na nepremičnine, ki bo zelo obremenil podjetja. Predlog vlade je, da vse poslovne in industrijske nepremičnine obdavči z davčno stopnjo 0,80% letno od vrednosti nepremičnine.

Osnova za odmero davka je vrednost nepremičnine, ki jo vodi GURS (Gedetska uprava Republike Slovenije). Vemo, da so cenitve GURS-a bile narejene, ko so bile cene nepremičnin najvišje. Tako, da je danes vrednost večina nepremičnin po GURS-u zelo precenjena.

Podjetniki ne razumemo, kako lahko vlada Republike Slovenije predlaga v teh kriznih časih tako visok davek. Podjetjem gre že tako slabo, sedaj pa jih bi obremenili še z dodatnim davkom na nepremičnine. Za primer poglejmo sosednjo Avstrijo, ki sploh ne pozna davka na nepremičnine.

Kmetje so se zorganizirali in napovedali proteste in zapore z traktorji. Vlada je že popustila njihovim zahtevam in zmanjšala davčne stopnje za gozdove,.. Kar je pravilno, saj je vlada tudi njih želela absolutno preveč obdavčiti.

Smo tudi podjetniki dovolj složni in organizirani, da stopimo skupaj in preprečimo sprejetje tega nepoštenega davka?

Na strani www.daveknanepremicnine.com se pridruži Društvu lastnikov nepremičnin v katerem se bomo borili proti sprejetju novega davka na nepremičnine.

Vsak glas šteje!

Davek na nepremičnine

Iščete zanesljiv računovodski servis?

Računovodski servis

Dobre računovodske storitve so v današnjem času zelo cenjene.

Da vam jih lahko zagotovimo, se nenehno izobražujemo. Ker vemo, da vam je pomemben končni rezultat in kakovostno opravljeno delo, vam bomo skušali pomagati, da se bo vaš strošek za računovodstvo spremenil v naložbo.

Če vas zanima kako je to možno, nas obiščite na spletni strani računovodski servis, ali nas kontaktirajte preko spodnjih podatkov.

Kontakt:
Polona Babnik
Zdenka Dodig
TEL: 01 546 12 85
Mail: finservis@siol.net

Kateri program za računovodstvo uporabljate?

Za vse bralce bloga Oglaševanje in marketing imam eno prošnjo. Zanima me, kateri program za računovodstvo uporabljate in kako ste zadovoljni? Prosim, če odgovore napišete kar v komentar prispevka, da bodo lahko vsi bralci prišli do teh informacij.

V našem podjetju imamo en program za računovodstvo, s katerim smo zelo nezadovoljni. Vseskozi so neke težave… V podjetju, v katerem smo kupili program za računovodstvo, nam trdijo, da smo za težave krivi sami in nam vsako odpravo napak pošteno zaračunajo. Isti program za računovodstvo uporabljajo še v dveh podjetjih, katerih sem solastnik in imamo tudi tam težave.

Obstajajo dve možnosti. Ali so tisti, ki delajo na tem programu, vsi ‘butci’, ali pa smo kupili slab program. Ko sem se še ukvarjal z gostinstvom, sem imel 13 let en program za računovodstvo in lahko rečem, da nisem imel nikoli nobenih težav in dodatnih stroškov. Šele sedaj se zavedam, kako sem lahko hvaležen temu gospodu. Če ste gostinec in potrebujete dober program za računovodstvo, vam svetujem, da se obrnete na gospoda Srečkota Šušteršiča iz Velenja.

Moč blagovnje znamke

Pred nekaj dnevi mi je stara mama rekla, da je žejna ter da bi pila Radensko. Na mizi je bila ena od slovenskih gaziranih vod in sem ji natočil v kozarec. Pa je rekla, da bi ona Radensko. Pa sem ji rekel “saj je to Radenska, samo drugače pakirana”. “Ne ne ni, Radenska je boljša.”
Verjetno se strinjamo, da v gaziranih vodah ni veliko razlike. Pa tudi če je, je moja stara mama, ki je stara 87 let nebi čutila. To je moč blagovne znamke!

Vprašanje za Aleša Lisca

Pred dobrim mesecem in pol sem bil na predavanju Aleša Lisca. O tem sem tukaj že pisal. Z udeležbo na seminarju sem dobil možnost da Alešu zastavim kakršnokoli vprašanje, ki je povezano z poslovanjem v našem podjetju.

Spodaj si lahko preberete vprašanje, ki sem ga zastavil Alešu. Prav tako bom objavil odgovor, če mi bom za to dobil dovoljenje od Aleša.

Spoštovani Aleš,

V mesecu novembru, sem bil na vašem predavanju Marketinška nevihta. Rad bi izkoristil možnost, da vam zastavim vprašanje, na katerega mi boste osebno odgovorili.

Ljudje smo večinoma taki, da kar nam je ponujeno brezplačno zgrabimo z obema rokama. Tudi jaz sem dolgo časa razmišljal, kakšno vprašanje naj vam zastavim, da vas čimbolj izkoristim. Prepričan sem, da je moje vprašanje eno težjih. Upam, da se boste potrudili in mi dali nasvet, ki mi bo pomagal rešiti velik problem.

V našem podjetju se poleg trgovine in računalištva (izdelava in optimizacija spletnih strani, spletno oglaševanje,…), ukvarjamo tudi z gostinstvom. V lasti imamo diskoteko Africa Trebnje. Diskoteka obratuje od leta 1996 dalje. Prva šteri leta je bil obisk odličen, potem pa je začel upadati. Najhuje je bilo leta 2001, ko je bilo tako malo obiska, da smo diskoteko preprosto zaprli. Diskoteko smo imeli odprto samo ob posebnih programih (koncerti, večeri elektronske glasbe, srednješolski žur,…). To je bilo ponavadi enkrat do dvakrat na mesec. Poleti pa je bila diskoteka ves, čas zaprta. Proti koncu leta 2003 se je obisk ob določenih dogotkih začel malo popravljati in videli smo možnost, da bi lahko diskoteko spet imeli redno odprto vsako soboto. Petek pa občasno.

Za ponovno redno otvoritev sobotnih večerov smo naredili vse kar je bilo potrebno. Imeli smo veliko radiske reklame, letake in plakate. Za oglaševanje smo uporabili tudi naslove iz naše baze obiskovalcev in vsem posali vabilo po pošti. Mimogrede naj povem, da sem idejo za zbiranje baze obiskovalcev dobil, ko sem prvič bil na vašem predavanju leta 1997. Poleg naslovov naših obiskovalcev smo imeli tudi številke njihovih mobilnih telefonov, na katere smo jim poslali vabilo preko sms sporočila. Tako da za oglaševanje je bilo dobro poskrbljeno. Tudi za program smo dobro poskrbeli. Imeli smo plesalke, brezplačen wellcome drink, akcijske cene pijače, nagradne igre, dva dj-a, voditelja programa,….

Prvo soboto je še bilo nekaj obiskovalcev. Vendar sem iz izkušenj vedel, da je obiskovalcev premalo, da bi se sobote prijele. Vsako naslednjo soboto je bilo manj obiskovalcev, čeprav smo še vedno veliko vlagali v oglaševanje in program. Uvedli smo celo happy hour, ko je bila pijača popolnoma zastonj. To je bilo od 22:00 do 22:30 in od 00:000 do 00:30. Edino pravilo je bilo, da si lahko naslednjo pijačo naročil šele potem, ko si spil prvo. Skratka naredili smo vse obiska pa ni bilo. Vstrajali smo par mesecev in si delali izgubo in slab vtis, potem pa smo odnehali in imeli diskoteko odprto po starem.

Obisk se je leta 2004 in 2005 poboljševal, vendar smo imeli diskoteko še vedno odprto samo občasno. Največ trikrat na teden. V letu 2006 je brez pravega razloga diskoteki začela upadati popularnost. Verjetno bi obisk padel skoraj na nulo, če nebi imeli sreče in začeli sodelovati z ekipo DeeJay Time iz radia Salomon. V letu 2007 pa so tudi zabave z ekipo DeeJay Time začele postopoma izgubljati obisk. Sedaj imamo diskoteko odprto samo še enkrat na mesec. Pa še to ni neke revolucije.
Verjetno se strinjate, da diskoteke niso bile nikoli v slabšem položaju kot so danes. Popularnost jim že ves čas upada. Danes je bolj popularno sedeti v pubih in podobnih lokalih kot plesati v diskoteki. Poleg tega pa še dogodki, kot so bili v Lipi, Globalu,…zmanjšujejo obisk. Tudi kadilski zakon je zelo negativno vplival na obisk.

Za boljšo predstavo naj še povem, da ima Trebnje samo 4.000 prebivalcev. Cela občina jih ima manj kot 20.000 prebivalcev. Včasih smo imeli veliko obiskovalcev iz Ljubljane in drugih večjih mest iz Slovenije. V zadnjih letih pa se ljudje zaradi višje cene bencina, cestnin in strogih kazni za vožnjo pod vplivov alkohola niso več pripravljeni voziti na zabave daleč od doma. Včasih je bilo popularno, da dlje kot si šel žurat, bolj si bil frajer. Danes pa si frajer, če ga žuraš v Ljubljani.

Povedati moram, da smo tudi že imeli organizirane avtobusne prevoze iz Ljubljane in Novega mesta pa se nikakor ni obneslo. Avtobusi so bili skoraj prazni. Tisti pa, ki so vseeno prišli z avtobusom, so bili najslabši možni obiskovalci. To so bili ponavadi taki, ki niso imeli denarja,…….so delali probleme,….

Glede na vse, bi vsak pameten vrgel puško v koruzo. Jaz pa, ker hodim na vaša predavanja vem, da obstaja rešitev. Rešitve sicer nimam, vem pa da brezplačna pijača, radijska reklama, plakati, letaki, plesalke, dj-i, animatorji ne bodo prinesli povečanja obiska. Mogoče bi bila to rešitev za kakšno diskoteko v Ljubljani, Mariboru,…., ne pa v Trebnjem, ki ima 4.000 prebivalcev. Treba se je spomniti res nekaj revolucionarnega, kar se ni spomnil še nihče. To je mišljeno za program in za promocijo ter oglaševanje diskoteke.

Ker imam sam veliko dela, ki je mimogrede prinaša veliko večji zaslužek, kot diskoteka in je še veliko manj stresen, sem se odloči da najdem osebo za vodenje diskoteke. V oglasnik in na nekaj internet strani sem dal oglas, da iščem osebo za vodenje diskoteke. Kandidatov je bilo veliko. Nekateri so bili prepričani, da bi ‘zalafali’ diskoteko samo z tem, da bi začeli prodajati koktelje. Seveda zadeva ni tako preprosta.

Javile pa sta se mi tudi dve punci, ki sta bili videti zagreti za delo. Z gostinstvom imata že izkušnnje in sta še ‘luštne’ za pogledati, kar je lahko velik plus pri tem poslu. Odločil sem se da jim dam možnost, da se dokažejo. Sicer imam občutek, da se čisto ne zavedajo kakšno težko delo jih čaka. V njihovo delo se sicer ne mislim veliko vtikati, vendar bi jim rad dal kakšen nasvet, ki bi jima prineslo boljše rezultate pri delu.

Zaenkrat imam nekaj idej, ki se mi zdijo dokaj dobre.

Prva je ta, da bi organizirali eno nagradno igro, ki bi potekala po gostinskih lokalih v radiju 30 kilometrov od diskoteke Africa. Nagradna igra bi imela namen zbiranju informacij o ljudeh, ki ob petkih in sobotah zabavajo po lokalih in diskotekah. Vsekakor bi bilo treba od vsakega pridobiti telefonsko številko in naslov. Prav tako bi bilo koristno izvedeti kakšno glasbo poslušajo in jih povprašati na kakšen koncert bi zagotovo šli. Nagradna igra bi morala potekati tako, da bi bil show, da bi se vse tudi poslikalo in bi se slike dalo na internet. Nagradna igra nebi smela dajati videz, da je povezana z diskoteko Africa. Ko bi zbrali bazo podatkov par tisoč potencialnih obiskovalcev, bi jih poiskušali pridobiti v Africo. Za nagradno igro, bi lahko pridobili pokrovitelja (prodajalec pijače), ki bi sofinancirali stroške nagradne igre.

Do druge ideje pa sem prišel, ko sem razmišljal kako najti neko novo možnost za oglaševanje. Oglaševanje z letaki, plakati in radijskim spoti ne dosegajo več takih rezultatov kot včasih, zato je treba nujno najti nekaj novega, drugačnega.

V slovenskih lokalih je vsaj 60% obiskovalcev moških. Zato sem razmišljal, da bi bilo idealno obveščanje moškega dela populacije preko telefona. Da bi jih klicale osebno ‘šefice’ diskoteke in jih povabile ta in ta dan v diskoteko. Povedale bi jim, v tem smislu, da se veselijo, da se bodo spoznale z njim. Pa še obljubijo jim, da jih bodo povabile na pijačo. Skoraj vsak fant bi se veselil takega povabila. Kakorkoli se vzame, bi to lahko bilo najcenejše oglaševanje. Poleg tega pa informacije na tak način ne moreš pozabiti. Radijsko reklamo lahko preslišimo, letak vržemo stran še preden ga pogledamo, plakatiranje pa je v zadnjem času povsod prepovedano, oziroma je treba kar nekaj plačati.

Tretja ideja se mi je porajala že pred več, kot enim letom. Za to idejo imate vsaj pol zaslug vi Aleš. Ko sem bral vaše pismo za prvo državno tekmovanje v marketingu, se mi je porodila ideja, da bi lahko v diskoteki organiziral tekmovanje za naj za naj zabavo. V tekmovanju bi sodelovali tretji in četrti letniki srednjih šol. Na voljo bi imeli določen znesek za oglaševanje, animacijo,…. Večji del izkupička od vstopnic bi ostal razredu, ki prireja zabavo. Nekaj bi ga šlo v fond za glavno nagrado. Zabavo bi se ocenjevalo na osnovi prodanih vstopnic, glasovanja obiskovalcev in glasov strokovne komisije. Menim, da bi mladi imeli željo sodelovati v takem tekmovanju. Diskoteka bi od tega imela dve koristi. Poleg obiska, bi verjetno dobila kakšno dobro idejo za nadaljne poslovanje. Za izpeljavo tekmovanja, bi morali dobiti vsaj enega pokrovitelja, ki bi prispeval glavno nagrado. Primerni pokrovitelji bi lahko bili turistične agencije, študentski servisi, avto šole,….

Meni se navedene ideje zdijo izjemno dobre. Iz izkušenj vem, da se mi vse moje ideje na začetku zdijo dobre, v praksi pa se jih vsaj 50% ne obnese. Ali so dobre in koliko dobre, lahko izvem le če jih testiramo.

Kaj pa vi Aleš mislite o vsem tem ? Imate vi kakšno idejo ?

P.S.
Moje vprašanje vam sem objavil tudi na mojem blogu na temo oglaševanje, ki ga najdete na naslovu www.oglasevanje.org Če mi dovolite, bi tudi vaš odgovor objavil na svoji spletni strani.