Internet oglaševanje Brezplačen nasvet za optimizacijo Kako napisati dobro prodajno pismo Enostavno do pravih ključnih besed Brezplačne povezave za vašo stran
E-novice
Želite prejemati
brezplačne koristne
nasvete?
Vreme Slovenija
Oglas
Vremenska napoved
Oglaševanje in marketing
Spletnih strani na temo spletnega oglaševanja je ogromno, ampak a nudijo tudi uporabne informacije za oglaševanje in marketing? Že po hitrem pregledu te spletne strani boste zaključili, da vam bo stran prav prišla pri preučevanju možnosti oglaševanja na spletu.

Vsi zapisi v kategoriji ‘Optimizacija spletnih strani’

Želite, da bi bila vaša spletna stran bolje uvrščena na Googlu?

Žal si kar 80% spletnih strani slovenskih podjetij zasluži negativno oceno z vidika optimizacije strani za iskalnike (Google, Najdi.si, Bing,…). Le 3% pa je takih podjetij, katerih spletna stran si zasluži oceno 5.

Za vsa tista podjetja, ki imajo slabo optimizirano spletno stran, imamo dobro novico. V našem podjetju vam lahko napišemo podrobna navodila o tem, kaj je potrebno spremeniti, da se bodo pozicije vaše spletne strani na Googlu bistveno izboljšale. V nekaterih primerih tudi za več kot 200%.

Navodila, ki jih boste dobili od nas, boste posredovali izdelovalcu vaše spletne strani, da bo naredil popravke. Popravki bodo vašemu izdelovalcu spletne strani vzeli največ dve uri časa. V izjemnih primerih lahko tudi več.

Če se boste držali vseh navodil, vam garantiramo da se vam bodo pozicije izboljšale vsaj za 50% (v večini primerov bo to več kot 100%).

Če želite naročiti navodila izpolnite spodnji obrazec. Cena navodil je 190€ + ddv.

Podjetje

Spletna stran

Kontaktna oseba

Email kontaktne osebe

 

Z dodatne informacije pišite na tomaz@gorec.si ali pokličite na 040 555 666.

Se želite naučiti optimizacije spletnih strani za Google?

Želite izvedeti vse skrivnosti optimizacije spletnih strani za Google?

Pridružite se nam na seminarju, ki bo 17. februarja v Ljubljani.

Z vami bomo Radoš Skrt, Uroš Okorn in moja malenkost Tomaž Gorec. Vsi trije se z optimizacijo spletnih strani ukvarjmo že zelo dolgo in imamo na tem področju zelo veliko izkušenj. Radoš Skrt je bil eden prvih (če ne prvi), ki se je v Sloveniji začel ukvarjati z optimizacijo spletnih strani.

V obiskovalci spletne strani Internet oglaševanje in marketing lahko koristite popust v vrednosti 10€.

Popust koristite tako, da pri prijavi napišete promocijsko kodo PROMTG. Prijavite se tukaj (prijavnica je v desnem stolpcu).

Več informacij o seminarju Optimizacija spletnih strani najdete na naslovu http://seminarji.nasvet.com/optimizacija-spletnih-strani.php.

Se vidimo 17. februarja.

 

Kako najdete najboljše ključne besede za vašo spletno stran

Analiza ključnih besed je prvi korak za dobro optimizacijo spletnih strani. Če ne najdemo pravih ključnih besed, je vsa nadaljna optimizacija spletnih strani zaman.

Velikokrat se naredi, da se spletna stran optimizirana povsem na napačne ključne besede ali da se tiste najbolj pomebne izpusti. Lep primer je ključna beseda pnevmatike. Ključna beseda pnevmatike, se išče 4.400 krat na mesec. Ključna beseda gume pa 9.900 na mesec. To pomeni, da se beseda gume išče več kot 100% več krat, kot pnevmatike. Isto razmerje je pri besedah zimske pnevmatike – zimske gume in letne pnevmatike – letne gume.

Nikoli ne smete misliti, da vsi ljudje iščejo po iskalnikih tako kot vi. Edini način, da izveste katere so najbolj iskane ključne besede za vaše področje, je da uporabite Google keyword tool. Google keyword tool najdete na naslovu https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal

Klikni sliko za povečavo!

Če ste podjetje, katerega je dejavnost okna in vrata, raziščemo ključne besede tako, da v okno Beseda ali fraza vpišemo besedo okna. Pazljivi moramo biti, da tam kjer piše Napredne možnosti, izberemo jezik slovenščina in lokacija Slovenija. V levem stolpcu pa moramo tam kjer piše Vrsta ujemanja, označiti Natančno.

Ko nam Google postreže z rezultati, moramo vedno gledati število lokalnih iskanj. Namreč beseda okna je tudi beseda istega pomena v poljskem jeziku. Pod  globalnimi iskanji so vključena iskanja na vseh področjih sveta in tako so upoštevana tudi iskanja iz Poljske in drugih držav, katerih jezik vsebuje besedo okna. Če vaše podjetje deluje na področju Slovenije nas zanima samo število iskanj v Sloveniji.

Iz rezultatov vidimo, da se ključna beseda okna v Sloveniji išče 3.600 krat na mesec, lesena okna 1.600 krat, subvencija za okna 390,… Tudi, če prodajate samo pvc okna, lahko svojo spletno stran (podstran) optimizirate tudi na besedo lesena okna. Na tej podstrani lahko napišete prednosti pvc oken v primerjavi z lesenimi okni. Prav tako je priporočljivo, da naredite podstran, ki govori o subvenciji za okna in je optimizirana naključno besedo subvencije za okna.

Naslednji korak je, da v okno za besedo ali frazo vpišemo pvc okna. Rezultat nam pokaže, da se beseda pvc okna v Sloveniji išče 4.400 krat na mesec. Torej večkrat kot okna. To pomeni, da se boste za dobro pozicijo bolj trudili za besedo pvc okna, kot okna.

Isti postopek ponovite z besedo vrata. Rezultati vam pokažejo, da se beseda vrata išče 2.400 krat na mesec. Zanimiva pa je tudi informacija, da se beseda notranja vrata cenik išče 1.000 krat na mesec. Če prodajate notranja vrata, je to beseda na katero ne smete pozabiti. Prav tako je zanimiva ključna beseda vhodna vrata cenik, ki se išče 720 krat na mesec.

Isti postopek ponovite tudi z besedami garažna vrata, vhodna vrata, plastična okna, okna cenik, notranja vrata,…. In tako boste dobili natančne rezultate, katere ključne besede vpisujejo vaše potencialne stranke, ki želijo kupiti okna in vrata.

https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal

Želite izvedeti kako lahko sami optimizirate vašo spletno stran?

Kar 86% vseh slovenskih podjetij na spletu ima spletno stran optimizirano slabo. Povsem verjetno je, da se med njimi nahaja tudi vaša spletna stran. Na tem mestu vam ponujamo informacije in navodila, kako lahko sami to spremenite. Ne potrebujete strokovnega znanja iz računalništva ali izkušenj s programerstvom. Dovolj so že osnovna računalniška znanja. Navodila, ki jih ponujamo na strani Internet oglaševanje in marketing so napisana enostavno in razumljivo, zato jih lahko za optimizacijo svoje spletne strani uporabi vsakdo.

Kar 85% slovenskim podjetjem se bodo pozicije v iskalnikih izboljšale za 100% ali več, če se bodo držali omenjenih navodil. Če torej želite povečati obisk na vaši spletni strani vam podjetje Gorec d.o.o. ponuja učinkovito rešitev v obliki navodil v pdf formatu. Spoznali boste enostavne načine, kako lahko sami praktično zastonj izboljšate uvrstitev vaše strani v iskalnikih.

Cena omenjenih navodil za optimizacijo spletne strani je le 29 EUR + DDV. Izpolnite spodnji obrazec in naročite Navodila za optimizacijo spletne strani.

Po prejetju plačila vam pošljemo priročnik v elektronski obliki (pdf).

Vaše ime in priimek (obvezno)

Podjetje

Elektronski naslov (obvezno)

Vaš naslov (obvezno)

Kraj (obvezno)

Kakšen Google PageRank ima vaša spletna stran?

Iskalnik Google vsaki spletni strani izračuna PageRank. Koliko visok PageRank ima vaša spletna stran je odvisno predvsem od tega, koliko povezav ima vaša stran iz drugih spletnih strani.

PageRank Google izračuna na osnovi povezav z drugih spletnih strani po posebnem algoritmu. Google ne obravnava vseh povezav isto. Veliko več je vredna povezava z spletne strani, ki ima višji Google PageRank. Ena povezava z spletne strani, ki ima PageRank 3, je vredna več kot cca. 10 povezav z spletnih strani, ki imajo PageRank 2. To pomeni, da morate za vašo spletno stran pridobiti povezave z spletnih strani, ki imajo visok PageRank. V praksi je to tako, da povezave z spletne strani, ki ima PageRank 0 ali 1 niso veliko vredne. Povezava z spletne strani, ki ima PageRank 2 že nekaj pomeni. Povezava z PageRank 3 strani je dobra povezava, z PageRank 4 pa odlična.

Povezave z strani, ki imajo PageRank 5 ali več je dobiti zelo težko. Lahko jih sicer dobite brez težav, če jih kupite. Cena povezave za strani PageRank 5 je 15 do 25 evrov na mesec. Je pa povezava z spletne strani, ki ima PageRank 5 več kot odlična in če je pravilno postavljena, se bo vaša spletna stran hitro pomaknila navzgor v Googlu.

Če želite preveriti kakšen Google PageRank ima vaša spletna stran je najbolje, da si instalirate Google Toolbar, ki ga brezplačno dobite na spletni strani http://www.google.com/toolbar/ff/index.html

Ko instalirate Toolbar se vam pojavi posebna ikonca, kjer vam prikazuje PageRank vaše spletne strani. Glejte sliko spodaj.

Spletna stran Internet oglaševanje in marketing ima PageRank 4. Kakšnega pa ima vaša spletna stran?

Če ga ima 0 ali 1 morate čim prej pridobiti nekaj povezav. Če imate 2, bi vam koristilo da dobite nekaj povezav. Če imate 3, ste na dobri poti. Če imate 4 ali več pa je to zelo dobro.

Spremembe PageRank-a Google ne pokaže takoj, ko dobite povezave, ampak ga osveži 2 krat do 4 krat letno. Ko bo spremeba boste to informacijo našli na tej spletni strani.

Brezplačn nasvet za optimizacijo vaše spletne strani

Ena posebna ugodnost za obiskovalce spletne strani Oglaševanje in marketing.

Vsak mesec bomo enemu obiskovalcu brezplačno svetovali kaj mora popraviti na svoji spletni strani, da bo ta bolje uvrščena na iskalnikih (Google, Yahoo, Najdi.si, Bing,..).

Če želite brezplačni nasvet za svojo spletno stran, izpolnite spodnji obrazec:

Ime in priimek

Vaš E-mail

Vaša spletna stran

Pridržujemo si pravico, da sami izberemo kateremu obiskovalcu bomo dali brezplačen nasvet. Izbrali bomo tisto spletno stran, ki ima največ napak z vidika optimizacije za iskalnike. Če nam bo dopuščal čas, bomo brezplačen nasvet dali dvema obiskovalcema.

Ker je spletna stran Oglaševanje in marketing namenjena podjetnikom, bomo nasvete delili le spletnim stranem, ki so last podjetji ali samostojnih podjetnikov.

Kako do brezplačne povezave za vašo spletno stran

Če želite, da bo spletna stran vašega podjetja čim bolje uvrščena na iskalnikih (Google, Bing, Najdi.si, Yahoo,…), morate pridobiti čim več zunanjih povezav. To pomeni, da mora biti na neki drugi spletni strani povezava do vaše spletne strani.

Do brezplačne povezave lahko pridete tako, da na spletni strani Blog brezplačno odprete svojo spletno stran na poddomeni. Obstaja sicer veliko spletnih strani, ki omogočajo brezplačno kreiranje spletnih strani, vendar ima spletna stran www.najblog.si kar nekaj prednosti:

  • ima dodateko All inOne SEO
  • iz osnovne strani, ki ima trenutno PR3 (ob naslednji posodobitvi Google PageRank pričakujemo PR4 ali PR5) je povezava na vašo stran
  • ima dodatek Seo wordpress plugin
  • je lociran na slovenskem strežniku

Vzemimo primer, da želimo pridobiti brezplačno povezavo na spletno stran Delo na domu.

Najprej se moramo registrirati na spletni strani www.najblog.si (skrajno desni stolpec spodaj, kjer piše registracija). V registraciji izberemo poddomeno. Mi smo si jo http://delonadomu.najblog.si.

Na spletni strani Delo na domu smo napisali dva prispevka. V prispevku Iščete delo na domu preko interneta smo s povezavami v članku pomagali, da bo spletna stran www.delonadomu.org bolje uvrščena na iskalnikih pod ključno besedo delo na domu.

V drugi novici Izobraževanje pa smo pomagali spletni strani E izobraževanje, da bo bolje uvrščena pod ključnimi besedami izobraževanje, poslovno svetovanje in Google oglaševanje.

Vsaka novica mora obvezno imeti unikaten tekst (ne copy-paste), ker Google ne mara duplikatov. Če je vaš tekst duplikat, škodite tako spletni strani na domeni Najblog.s, kot tudi svoji spletni strani. Če ugotovimo, da so vaši teksti duplikat, jih brez opozorila brišemo.

Na svojo stran lahko date tudi oglase in s tem zaslužite kakšen evro. Na strani Delo na domu najdete Google oglas v desnem stolpcu, kjer piše Google oglasi.

Če hočete, da bo imela povezava s strani, odprte na spletni strani Blog, čim večjo učinkovitost, morate tudi na to stran pridobiti kakšno povezavo. To lahko najlažje naredite, da spletno stran vpišete v imenike kot so Matkurja, Slowwwenia, Povezave.si,… Seznam slovenskih spletnih imenikov najdete na spletni strani Imeniki.net.