Internet oglaševanje Brezplačen nasvet za optimizacijo Kako napisati dobro prodajno pismo Enostavno do pravih ključnih besed Brezplačne povezave za vašo stran
E-novice
Želite prejemati
brezplačne koristne
nasvete?
Vreme Slovenija
Oglas
Vremenska napoved
Oglaševanje in marketing
Spletnih strani na temo spletnega oglaševanja je ogromno, ampak a nudijo tudi uporabne informacije za oglaševanje in marketing? Že po hitrem pregledu te spletne strani boste zaključili, da vam bo stran prav prišla pri preučevanju možnosti oglaševanja na spletu.

Vsi zapisi v kategoriji ‘Oglaševanje’

Želiš brezplačno knjigo?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bliža se novo leto in zato bomo bralcem bloga Marketing in oglaševanje podarili nekaj knjig.

Ste prebrali članek Kako napisati prodajno pismo, ki prinese več 1000 evrov zaslužka? Če tudi vi želite pisati tako dobra prodajna pisma, ponudbe,… morate prebrati knjigo Priročnik za pisanje oglasov. Ravno to knjigo bomo podarili enemu od bralcev bloga.

Poleg knjige Priročnik za pisanje oglasov, bomo podarili še knjigo Direktni marketing po zdravi pameti, svetovno priznanega avtorja Draytona Birda in tri pririročnike Squidoo zaslužek.

Če se želite potegovati za brezplačne knjige, se prijavite na brezplačne novice (levi stolpec zgoraj) in sodelovali boste v nagradnem žrebanju.

Nagrajence bomo izžrebali 20. januarja 2012 in bodo objavljeni na tej spletni strani.

Kako napisati prodajno pismo, ki prinese več tisoč evrov zaslužka?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pred kratkim me je doletela naloga, da napišem prodajno pismo za naš turistični portal ApartmajiDirekt.com.

Na spletni strani ApartamjiDirekt.com nudimo lastnikom apartmajev, da na stran vpišejo svoj apartma. Ker je stran zelo dobro optimizirana za iskalnike, ima v spomladanskem in poletnem času tudi do 5.000 obiskovalcev na dan. Lastniki apartmajev tako dobijo marsikatero stranko preko našega portala.

Če želi lastnik apartmaja vpisati svoj apartma na našo spletno stran, nam mora letno plačati 100 €.

Ker se leto 2011 izteka, je čas da našim obstoječim strankam ponudimo podaljšanje vpisa za leto 2012.

Največ naših strank je iz Hrvaške. Če jih kličemo po telefonu, imamo strošek mednarodnega klica in strošek dela (klicatelja). Za nas je tako najceneje, če bi nam stranke podaljšanje potrdile preko elektronskega sporočila. Da jih prepričamo v to, da se jim podaljšanje vpisa izplača, jim moramo poslati dobro prodajno pismo.

Dobro prodajno pismo, ki bo prodajalo, ni lahko napisati. V našem primeru je bilo vse skupaj še težje, ker smo vpis podražili za 10€. Ljudje pa podražitev ne marajo.

Napisal sem prodajno pismo, ki smo ga poslali 200-tim strankam iz Hrvaške. Na osnovi prodajnega pisma, ki je bilo res dobro napisano, se je za podaljšanje odločilo 76 strank. To je 38% uspešnost.

Upoštevati je potrebno, da so to bile stranke, ki so nas že poznale in bile zadovoljne z našo storitvijo. Če bi pismo pošiljali lastnikom apartmajev, ki še niso oglaševali pri nas, bi bil odstotek uspešnosti precej manjši.

Kljub zgornjem dejstvu menim, da je bilo prodajno pismo zelo uspešno. Potrebno je namreč vedeti, da ni lahko prepričati lastnika apartmaja, ki je povrhu vsega še iz druge države, da ti plača oglaševanje skoraj pol leta pred začetkom turistične sezone. Poleg tega, da je bilo oglaševanje za 10% dražje, kot preteklo leto.

Kako mi je uspelo napisati tako uspešno prodajno pismo? Zelo enostavno! Prebral sem knjigo Priročnik za pisanje oglasov in se držal vseh pravil, ki so napisana v tej knjigi.

Knjigo Priročnik za pisanje oglasov dobite v Knjigarni Lisac. Trenutno imajo akcijsko ceno 16.66€ (redna cena 40 €). Namen tega prispevka ni reklamirati knjigarno Lisac. Na tej strani priporočam le preverjene stvari. Ne želim, da kdo kupi knjigo in mi potem v komentarju napiše, da sem ga zaj….

Tisti ki pišete ponudbe, vedite, da je vsaka ponudba prodajno pismo! Zato vam bo ta knjiga prišla zelo prav.

Zakaj obisk vaše spletne strani ni takšen kot bi si želeli?

Pravijo, da če te danes ni na internetu, nimaš veliko možnosti za poslovni uspeh. Zato verjamem, da imate praktično vsi svojo spletno stran.

Zdaj pa bom vprašal nekoliko drugače. Vpišite v iskalnik Google.si vaš najpomembnejši prodajni artikel ali storitev. Kje se nahajate v tem primeru?

Če ste med 1. in 3. zadetkom verjetno že danes dobro služite. Če ste na prvi strani, je za vas še upanje. Če pa vas ni na prvi strani imate precej malo možnosti, da bi preko spleta karkoli prodali.

Oglaševanje še nikoli ni bilo tako poceni kot je danes. Pomembno je, da vemo kako takšno oglaševanje na spletu kakovostno izpeljati. Verjamem, da se strinjamo, da je takšno oglaševanje precej bolj enostavno, če imate jasna in točna navodila ter nekoga, ki vam pri tem pomaga in ga lahko vprašate za nasvet. Ravno to ponuja Delavnica internet 1.

Kako je oglaševanje na spletu lahko poceni, nam bo na delavnici v Trebnjem, v soboto 26.03.2011 od 9 do 18 ure pojasnil Tomaž Gorec. Cena omenjene delavnice je 92€ + ddv. Če želite, da bo vaše oglaševanje v prihodnje učinkovito se prijavite na omenjeno delavnico preko obrazca na naši strani.

Vaše ime in priimek (obvezno)

Podjetje

Elektronski naslov (obvezno)

Vaš naslov (obvezno)

Kraj (obvezno)

Telefonska številka (obvezno)

Največji marketinški seminar v Sloveniji za samo 75€ + ddv

Seminar katerega zagotovo ne smete zamuditi! Devet ur predavanj, osem predavateljev (med njimi tudi jaz), kosilo,… vse skupaj za samo simbiličnih 75€ + ddv.

Za seminar so na voljo trije termini:

  • 17. februar – Ljubljana
  • 1. marec – Maribor
  • 3. marec – Ljubljana

Seminar organizira podjetje Lisac & Lisac, glavni pokrovitelj pa je Toyota. Redna cena seminarja je 300€ + ddv, vi pa plačate samo 75€ + ddv, ker razliko plača Toyota.

Program seminarja najdete na www.najvecji-seminar.si/Default.aspx?tabid=61

Vse o predavateljih pa preberete na www.lisac-lisac.si/sl/Seminarji/Kako+danes+uspeti+v+poslu/656/Predavatelji

Se vidimo!

Brezplačn nasvet za optimizacijo vaše spletne strani

Ena posebna ugodnost za obiskovalce spletne strani Oglaševanje in marketing.

Vsak mesec bomo enemu obiskovalcu brezplačno svetovali kaj mora popraviti na svoji spletni strani, da bo ta bolje uvrščena na iskalnikih (Google, Yahoo, Najdi.si, Bing,..).

Če želite brezplačni nasvet za svojo spletno stran, izpolnite spodnji obrazec:

Ime in priimek

Vaš E-mail

Vaša spletna stran

Pridržujemo si pravico, da sami izberemo kateremu obiskovalcu bomo dali brezplačen nasvet. Izbrali bomo tisto spletno stran, ki ima največ napak z vidika optimizacije za iskalnike. Če nam bo dopuščal čas, bomo brezplačen nasvet dali dvema obiskovalcema.

Ker je spletna stran Oglaševanje in marketing namenjena podjetnikom, bomo nasvete delili le spletnim stranem, ki so last podjetji ali samostojnih podjetnikov.

Želite imeti vremensko napoved na svoji spletni strani?Želite na vašo spletno stran dodati koristno informacijo za vaše obiskovalce? Vreme je zagotovo informacija, ki zanima večino ljudi. Za bralce spletne strani Oglaševanje in marketing, smo pripravili skromno novoletno darilo.

Na naši spletni strani Vreme Slovenija si lahko uredite, da se bo na vaši spletni strani prikazovalo vreme. Lahko izbirate vreme za vse večje kraje v Sloveniji. Lahko pa izberete splošno vreme Slovenija, kot smo naredili mi na tej spletni strani (glej levi stolpec). Za vreme Slovenija so na voljo bloki velikosti 160×90 (objavljen zgoraj v tem prispevku) in velikosti 160×600. Za vremensko napoved posamezih krajev, pa je na voljo kar 8 različnih dimenzij.

Uporaba spletne strani Vreme Slovenija je za bralce spletne strani Oglaševanje in marketing popolnoma brezplačna. Če boste pri uporabi imeli težave, kontaktirajte Sonjo na email naslovu sonja (afna) gorec.si

Kaj lahko podjetniki še naredijo za oblikovanje poslovnega izzida za leto 2010

Leto 2010 je minilo – za nekatere bolj, za druge manj uspešno. V kriznih časih, ki jih doživljamo, moramo podjetniki največjo pozornost nameniti denarnem toku. Nemalokrat sem priča, ko se podjetniki ne odločijo pravočasno za zmanjševanje stroškov in s tem denarnih odlivov. Načeloma je to ravnanje človeku prirojeno, saj težko prenašamo izgube. Profesionalni vodja ali podjetnik pa hitro reže vse izdatke in posledično stroške, ki bi mu lahko dolgoročno onemogočili poslovanje ali pa ga popeljali v življenjske tragedije. Torej nasvet za leto 2011 je predvsem sledeč. Preglejte vse stroške ter njihovo upravičenost. Odprodajte osnovna sredstva, ki jih ne uporabljate, odpustite višek delovne sile, zavarujte svoje terjatve, delajte samo dela, ki bodo plačana, preverjajte svoje kupce. Gre za preživetje vašega podjetja in vas osebno. Večini žal ne bo uspelo izpeljati raznih prevar svojih dobaviteljev, zaposlenih ter davčne uprave. Poudaril bi še, da so samostojni podjetniki še dosti bolj osebno izpostavljeni kot pa  lastniki kapitalskih družb.

Podjetnike v začetnih mesecih leta 2011 čaka še oblikovanje poslovnega izida za leto 2010. S svojim računovodjo preglejte predvsem naslednje postavke v vaši bilanci:
–    možne odpise obveznosti in terjatev,
–    možne odpise osnovnih sredstev,
–    oblikovanje rezervacij (za odškodnine, servise itd.),
–    evidentiranje osnovnih sredstev do 500 EUR med material ali pa med osnovna sredstva,
–    višino pogodb za najemnino vaših osnovnih sredstev,
–    višino pogodb za poslovodenje in prokuro,
–    obračun obresti za dane in prejete kredite,
–    evidentiranje stroškov, ki se nanašajo na leto 2010, računa pa še niste dobili.

Poleg tega računovodja še sam preveri koriščenje olajšav za nakupe osnovnih sredstev, olajšave za novo zaposlene, olajšave za vlaganja v razvoj ter pokrivanje preteklih izgub.

Če imate kakšno vprašanje s področja računovodstva  in oblikovanja poslovnega rezultata, me lahko brezplačno pokličete na  tel. 01/423 47 10.

V našem računovodskem servisu imamo za vas tudi posebno ponudbo. Če se odločite za naš računovodski servis do konca meseca februarja, je vodenje računovodstva za vas prva dva meseca brezplačno. Izdelava bilance za leto 2011 pa je vključena v mesečni pavšal.

Lastnik računovodskega podjetja Avantum –  Milan Šrumbelj s.p.
Milan Štrumbelj