Internet oglaševanje Brezplačen nasvet za optimizacijo Kako napisati dobro prodajno pismo Enostavno do pravih ključnih besed Brezplačne povezave za vašo stran
E-novice
Želite prejemati
brezplačne koristne
nasvete?
Vreme Slovenija
Oglas
Vremenska napoved
Oglaševanje in marketing
Spletnih strani na temo spletnega oglaševanja je ogromno, ampak a nudijo tudi uporabne informacije za oglaševanje in marketing? Že po hitrem pregledu te spletne strani boste zaključili, da vam bo stran prav prišla pri preučevanju možnosti oglaševanja na spletu.

Oglaševanje na internetu v Sloveniji zraslo za 26,9%

Da oglaševanje na internetu raste, ni več nobena skrivnost. Po zadnjih podatkih, ki so na voljo za Slovenijo, se je oglaševanje na internetu povečalo kar za 26,9 odstotka glede na isto obdobje v lanskem letu. S tem je internet tudi prehitel oglaševanje v časopisih in dnevnikih. Prednjači še vedno televizija, ki obsega skoraj 70-odstotni delež vsega oglaševanja v  vseh medijih. Internet oglaševanje  sicer v medijih  zaseda peto mesto s skoraj 4-odstotnim deležem. Vendar pa ne smemo pozabiti, da tu niso upoštevana podjetja, ki sama poskrbijo za svoje oglaševanje, tudi preko brskalnika megalomanske internetne korporacije Google. Zato lahko trdimo, da je v tem primeru ta odstotek še veliko večji.

Marketing oddelki v podjetjih se še vedno premalo zavedajo o moči interneta in spletnega oglaševanja. V času gospodarske krize in varčevanja je ravno oglaševanje tista dejavnost v podjetju, ki se ji najprej zmanjša denarna sredstva. Internet oglaševanje pa omogoča ravno to – oglaševanje z minimalnimi stroški in z velikim dosegom potencialnih kupcev. Marketing ni samo v iskanju in postavljanju pravega produkta, cene, prodajne poti in promocije. Potrebno je izbrati tudi najbolj optimalen način promocije za izdelek ali storitev podjetja. In internet nam ponuja veliko več kot se zavedamo, saj je veliko večja verjetnost, da ljudje, ki kliknejo na naš oglas na internetu, kupijo našo izdelek ali storitev, saj so do nje prišli izključno zaradi svojega interesa.

Napiši komentar