Internet oglaševanje Brezplačen nasvet za optimizacijo Kako napisati dobro prodajno pismo Enostavno do pravih ključnih besed Brezplačne povezave za vašo stran
E-novice
Želite prejemati
brezplačne koristne
nasvete?
Vreme Slovenija
Oglas
Vremenska napoved
Oglaševanje in marketing
Spletnih strani na temo spletnega oglaševanja je ogromno, ampak a nudijo tudi uporabne informacije za oglaševanje in marketing? Že po hitrem pregledu te spletne strani boste zaključili, da vam bo stran prav prišla pri preučevanju možnosti oglaševanja na spletu.

Kaj lahko podjetniki še naredijo za oblikovanje poslovnega izzida za leto 2010

Leto 2010 je minilo – za nekatere bolj, za druge manj uspešno. V kriznih časih, ki jih doživljamo, moramo podjetniki največjo pozornost nameniti denarnem toku. Nemalokrat sem priča, ko se podjetniki ne odločijo pravočasno za zmanjševanje stroškov in s tem denarnih odlivov. Načeloma je to ravnanje človeku prirojeno, saj težko prenašamo izgube. Profesionalni vodja ali podjetnik pa hitro reže vse izdatke in posledično stroške, ki bi mu lahko dolgoročno onemogočili poslovanje ali pa ga popeljali v življenjske tragedije. Torej nasvet za leto 2011 je predvsem sledeč. Preglejte vse stroške ter njihovo upravičenost. Odprodajte osnovna sredstva, ki jih ne uporabljate, odpustite višek delovne sile, zavarujte svoje terjatve, delajte samo dela, ki bodo plačana, preverjajte svoje kupce. Gre za preživetje vašega podjetja in vas osebno. Večini žal ne bo uspelo izpeljati raznih prevar svojih dobaviteljev, zaposlenih ter davčne uprave. Poudaril bi še, da so samostojni podjetniki še dosti bolj osebno izpostavljeni kot pa  lastniki kapitalskih družb.

Podjetnike v začetnih mesecih leta 2011 čaka še oblikovanje poslovnega izida za leto 2010. S svojim računovodjo preglejte predvsem naslednje postavke v vaši bilanci:
-    možne odpise obveznosti in terjatev,
-    možne odpise osnovnih sredstev,
-    oblikovanje rezervacij (za odškodnine, servise itd.),
-    evidentiranje osnovnih sredstev do 500 EUR med material ali pa med osnovna sredstva,
-    višino pogodb za najemnino vaših osnovnih sredstev,
-    višino pogodb za poslovodenje in prokuro,
-    obračun obresti za dane in prejete kredite,
-    evidentiranje stroškov, ki se nanašajo na leto 2010, računa pa še niste dobili.

Poleg tega računovodja še sam preveri koriščenje olajšav za nakupe osnovnih sredstev, olajšave za novo zaposlene, olajšave za vlaganja v razvoj ter pokrivanje preteklih izgub.

Če imate kakšno vprašanje s področja računovodstva  in oblikovanja poslovnega rezultata, me lahko brezplačno pokličete na  tel. 01/423 47 10.

V našem računovodskem servisu imamo za vas tudi posebno ponudbo. Če se odločite za naš računovodski servis do konca meseca februarja, je vodenje računovodstva za vas prva dva meseca brezplačno. Izdelava bilance za leto 2011 pa je vključena v mesečni pavšal.

Lastnik računovodskega podjetja Avantum -  Milan Šrumbelj s.p.
Milan Štrumbelj

Komentiranje ni mogoče.