Internet oglaševanje Brezplačen nasvet za optimizacijo Kako napisati dobro prodajno pismo Enostavno do pravih ključnih besed Brezplačne povezave za vašo stran
E-novice
Želite prejemati
brezplačne koristne
nasvete?
Vreme Slovenija
Oglas
Vremenska napoved
Oglaševanje in marketing
Spletnih strani na temo spletnega oglaševanja je ogromno, ampak a nudijo tudi uporabne informacije za oglaševanje in marketing? Že po hitrem pregledu te spletne strani boste zaključili, da vam bo stran prav prišla pri preučevanju možnosti oglaševanja na spletu.

Kakšen Google PageRank ima vaša spletna stran?

Iskalnik Google vsaki spletni strani izračuna PageRank. Koliko visok PageRank ima vaša spletna stran je odvisno predvsem od tega, koliko povezav ima vaša stran iz drugih spletnih strani.

PageRank Google izračuna na osnovi povezav z drugih spletnih strani po posebnem algoritmu. Google ne obravnava vseh povezav isto. Veliko več je vredna povezava z spletne strani, ki ima višji Google PageRank. Ena povezava z spletne strani, ki ima PageRank 3, je vredna več kot cca. 10 povezav z spletnih strani, ki imajo PageRank 2. To pomeni, da morate za vašo spletno stran pridobiti povezave z spletnih strani, ki imajo visok PageRank. V praksi je to tako, da povezave z spletne strani, ki ima PageRank 0 ali 1 niso veliko vredne. Povezava z spletne strani, ki ima PageRank 2 že nekaj pomeni. Povezava z PageRank 3 strani je dobra povezava, z PageRank 4 pa odlična.

Povezave z strani, ki imajo PageRank 5 ali več je dobiti zelo težko. Lahko jih sicer dobite brez težav, če jih kupite. Cena povezave za strani PageRank 5 je 15 do 25 evrov na mesec. Je pa povezava z spletne strani, ki ima PageRank 5 več kot odlična in če je pravilno postavljena, se bo vaša spletna stran hitro pomaknila navzgor v Googlu.

Če želite preveriti kakšen Google PageRank ima vaša spletna stran je najbolje, da si instalirate Google Toolbar, ki ga brezplačno dobite na spletni strani http://www.google.com/toolbar/ff/index.html

Ko instalirate Toolbar se vam pojavi posebna ikonca, kjer vam prikazuje PageRank vaše spletne strani. Glejte sliko spodaj.

Spletna stran Internet oglaševanje in marketing ima PageRank 4. Kakšnega pa ima vaša spletna stran?

Če ga ima 0 ali 1 morate čim prej pridobiti nekaj povezav. Če imate 2, bi vam koristilo da dobite nekaj povezav. Če imate 3, ste na dobri poti. Če imate 4 ali več pa je to zelo dobro.

Spremembe PageRank-a Google ne pokaže takoj, ko dobite povezave, ampak ga osveži 2 krat do 4 krat letno. Ko bo spremeba boste to informacijo našli na tej spletni strani.

18 komentarjev na zapis “Kakšen Google PageRank ima vaša spletna stran?”

 • Moja spletna stran ima PR4, imela pa ga je že PR5. Upam, da spet pridemo na PR5 ob naslednji osvežitvi PageRanka.

 • Pojma nisem imela kaj je to Page Ranking. Zelo zanimivo. Upam, da bom imela moja stran kmalu vsaj 4

 • Zanimiv članek na temo oglaševanja. Menim, da se prav vsi prizadevamo za čim boljši položaj svoje spletne strani. Škoda edino da podatki niso večkrat ažurirani, da bi lahko bolje vedeli kako se izboljšuje pozicija naše strani.

 • Zanimiv članek, ki daje dobre informacije glede teme PageRank, ter kako se ga da videti v spletnem brskalniku. Zanimivo bi bilo tudi vedeti, kako ta page rank učinkovito izboljšati.

 • Na delavnici, ki jo je vodil Tomaž Gorec, smo praktično videli kaj pomeni PageRank, kolikšen PageRank imajo določene spletne strani in kaj to pomeni za našo spletno stran, ki smo jo na novo naredili. Zdaj mnogo bolj razumem kako so pomembne povezave iz sorodnih in ‘dobrih’ (visok PageRank) spletnih strani. Mimogrede, smo preverili, da ima ta spletna stran res PageRank 4.

 • Zanimiv članek o Page Rankingu. Upam na čimboljši Page rank bodimodna.si spletna trgovina z oblačili.

 • Homeopatija je način naravnega zdravljenja. Repertorizacija je zelo kompleksna tema in zahteva veliko znanja in izkušenj. Program CH_select prevzame vso to zahtevno analizo izbranih simptomov in nam v hipu prikaže rezultatv grafični in alfa numerični obliki.

 • Glede na to, da si spletno stran Stres in depresija šele izdelujem, sem vesela vsake dodatne informacije. Instalirala si bom Google Toolbar in tako bom vedela, kaj in kako moram še opimirati na svoji novi spletni strani.

 • Moja spletna stran je nova, PageRank začeten (beri porazen). Kaj narediti, da čim hitreje prilezeš po lestvici navzgor? Se zato bolj splača kupiti povezave? No, vsaka nova informacija bo prišla prav.

 • Imam štiri spletne strani, od katerih ima ena Google PageRank 4 ter druga Google PageRank 5. Pred nekaj dnevi pa je zaživela spletna stran na temo zdrava prehrana. Želim si, da bi ta stran sčasoma dosegla Google PageRank5 ali še več.

 • Moja spletna stran je bila ustvarjena danes, zato je PR še 0, upam, da bo počasi zrastel. Kot rasejo ocene, če obiščete inštrukcije ;-)!

 • Naša spletna stran je trenutno rangirana zelo nizko.Veliko bo še treba postoriti ,da bo naša spletna stran dobro rangirana Povezave so očitno zelo pomembne in pekarna na koroškem bo morala poskrbeti za veliko boljši rang povezav.Vsekakor pa je malo predrago,da bi plačevali za povezave.

 • Kako zelo pomemben je dober Google PageRank za čim boljšo optimizacijo spletne strani, lepo kaže primer nove spletne strani na temo recepti. Dober Google PageRank na strani z recepti bo koristne informacije tako čim bolj približal tistim, ki jih potrebujejo.

 • Super članek! Hvala za informacijo. Mi PageRank preverjamo z brezplačnim SW imenovanim SeoQuake, ki ti prikaže tudi starost spletne strani, pa tudi kolikšno število povezav imaš. Tako lažje sledimo, kakšno pozicijo imajo biseri-jadrana.si, kjer ponujamo luksuzne vile in ljubke apartmaje ob morju. Veselim se novih prispevkov na temo optimzacije!

 • Naša spletna stran urejanje vrtov je nova, tako, da še ni rangirana na Google PageRank. Še bo treba delati na optimizaciji, da se bo Page Raking dvignil. Delavnica, ki jo je organiziralo podjetje Gorec d.o.o., nam bo pri tem pomagala.

 • Naša stran je zaenkrat še PageRank1. Vsaj upam, da je tako in da nismo na ničli. Vsekakor se pa zavedamo pomembnosti rangiranja strani in bomo v naslednjih mesecih vložili napor za dvig po lestvici.

 • Pozdravljeni zelo zanimiva informacija jaz imam že dve svoje spletne strani ki pa nimajo velik pagerange ena je stara že dva meseca ki že počasi napreduje, druga je pa še čisto nova pa mi je vsaka informacija koristna ki jo na novo izvem. upam da se kmalu povspnem vsaj na pr3.

 • Vsekakor zanimiv in uporaben članek. Ga bomo koristno uporabili pri izdelavi spletne strani za maziva in čistila Flore Chemie.

Napiši komentar