Internet oglaševanje Brezplačen nasvet za optimizacijo Kako napisati dobro prodajno pismo Enostavno do pravih ključnih besed Brezplačne povezave za vašo stran
E-novice
Želite prejemati
brezplačne koristne
nasvete?
Vreme Slovenija
Oglas
Vremenska napoved
Oglaševanje in marketing
Spletnih strani na temo spletnega oglaševanja je ogromno, ampak a nudijo tudi uporabne informacije za oglaševanje in marketing? Že po hitrem pregledu te spletne strani boste zaključili, da vam bo stran prav prišla pri preučevanju možnosti oglaševanja na spletu.

Facebook oglaševanje

Podjetja namenjajo vse več sredstev za oglaševanje na socialnem omrežju Facebook.

Stavim, da ste v zadnjem času opazili veliko člankov z podobnim naslovom! Take in podobne članke ponavadi preberem, vendar ne najdem kakšne pametne informacije. Vsi pišejo kako se oglaševanje na Facebook-u splača, nobeden pa ne napiše kako naj se lotimo oglaševanja na Facebook-u. V tem prispevku vam bom pokazal, kako lahko z minimalnimi (ali celo brez) stroški naredite dober marketing za svoje podjetje, izdelke, storitve, spletno stran,….

Facebook

Tokrat vam bom opisal naš primer, kako smo naredili dober marketing za spletno stran ApartmajiDirekt.com. Z pomočjo Facebook-a smo v enem mesecu na našo spletno stran pridobili 18.400 dodatnih obiskovalcev. Povprečno so si ti obiskovalci ogledali 5,7 strani in se na spletni strani zadržali 2 minuti in 38 sekund.

Ta marketing na Facebooku nas je stal samo 55 evrov, plus 15 ur našega (mojega in sodelavcev) dela. Če bi želeli na našo spletno stran pridobiti 18.400 obiskovalcev z plačnanim oglaševanjem nas bi oglaševanje z sponzorirano povezavo na Najdi.si stalo 8.096 evrov ( 44 centov klik – cenik na njihovi strani). Podoben* znesek bi plačali za oglaševanje na Googlu.

Na spletni strani ApartmajiDirekt.com so objavljeni apartmaji, z katerimi lahko vzpostavite direktni kontakt z lastnikom apartmaja. Tako naj bi do apartmaja prišli ceneje, saj se izognete provizijam posrednikov,…

Na spletni strani imamo tudi podstran, kjer organiziramo nagradne igre. V tem času je potekala nagradna igra, katere glavna nagrada je bila brezplačno letovanje na Krfu. Pokrovitelj nagradne igre je bila turistična agencija Collegium. Ta nam je dala brezplačno nagrado.

Na Facebook-u smo odprli profil Apartmaji Direkt in nato še skupino Brezplačno v Grčijo na Krf. Vsi zaposleni (z svojimi profili na Facebook-u) v našem podjetju, smo se pridružili skupini Brezplačno v Grčijo na Krf. Nato smo povabili svoje prijatelje, da se pridružijo tej skupini.

Predvidevam, da se je zaradi dobro izbranega imena skupine, sprožila verižna reakcija. V enem dnevu je imela skupina več kot 400 oboževalcev.

Potem smo začeli na Facebook-u iskati zanimive skupine in kontaktirati ustanovitelje, če so za plačilo pripravljeni svojim oboževalcem poslati obvestilo, da na spletni strani nagradne igre poteka zanimiva nagradna igra. Naš sodelavec Jože ima skupino Šalabajzki, v kateri ima skoraj 5000 članov. Ponudil sem mu 35 evrov, če pošlje sporočilo vsem članom. Rekel je, da še nikoli ni z enim klikom zaslužil 35 evrov.

Poleg skupine Šalabajzki, smo našli še dve skupini, katerih ustanovitelja sta poslala obvestilo o nagradni igri vsem članom. Ena skupina je imela okoli 3.500 članov, druga pa nekaj več kot 4.000. Cena, ki smo jo plačali za pošiljanje, pa je bila samo 10 evrov vsakemu. Premalo, če se vpraša mene. Vendar ceno so postavili sami.

Rezultat marketinga na Facebook-u je tudi, da ima profil Apartmaji Direkt 1.544 prijateljev, skupina Brezplačno v Grčijo na Krf pa 1726 članov. Kljub temu, da trenutno (bi jih pa lahko) na Facebook-u ne izvajamo nobenih akcij za marketing, pride dnevno na našo stran okoli 110 obiskovalcev iz Facebook-a.

Upam, da vam je moj prispevek dal idejo, kako lahko tudi vi izkoristite Facebook za oglaševanje svojih izdelkov in soritev.

Če boste z pomočjo mojega prispevka naredili uspešno oglaševalsko akcijo, mi lahko uslugo vrnete tako, da o vaši oglaševalski akciji napišete stavek ali dva v komentar tega sporočila. Komentar objavite tukaj (v spodnjem delu strani).

Priporočam tudi ogled video prispevka Izkoristite Facebook za Vas ali posel.

* Oglaševanje na Googlu, bi lahko bilo teoretično tudi cenejše, vendar bi za manjšo ceno na klik težko dosegli 18.400 klikov v obdobju treh tednov, kolikor je nagradna igra trajala.

5 komentarjev na zapis “Facebook oglaševanje”

 • interes:

  Pozdravljen, a me lahko kontaktiraš na moj mail? Hvala!

 • Zelo dober in konkreten članek. Na spletu jih je mnogo, ki samo prazno slamo mlatijo. Predvsem bi tukaj dodal da bodite pozorni, saj Facebook REDNo briše profile oseb, ki niso fizične osebe, posledično pa se zbriše tudi skupina. Predlagam torej, da preden vam profil izbrišejo, dodate skupini še eno realno osebo kot admina.

  Drugi problem je v kupni moči ljudi, ki radi klikajo na nagradne igre. Po lastnih izkušnjah sodeč, poznam primer nagradne igre, ki je stala 700 eur, na email pa jo je dobilo 12.000 ljudi. In to ljudje, ki hočejo redno dobivat njihovo pošto, beri kvalificirane stranke, prodali pa so za 200 eur izdelkov!

  Torej ključno je sedaj, kaj narediti z vsemi prijatelji v skupini in jih vprašat: Ali boš kupil za xxx eur npr. optimizacije. Mislim, če bo takih 1%, bo to izjemen uspeh. Je pa tukaj seveda važen tudi poslovni model in kako obiskovalce spremeniš v kupce. Vso srečo in hvala za 200 eur nasvetov.

 • Oglaševanje in marketing:

  Štefan hvala za komentar in pohvalo!

  Glede brisanja profilov nisem vedel. Hvala za informacijo, bom takoj dodal nadzornike z realnimi imeni.

  Mislim, da optimizacije se na FB ne da prodajati. Je pa FB odličen za promocijo take spletne strani, kot je ApartmajiDirekt.

 • Zelo koristne informacije. Kdor želi, se lahko iz tega zapisa veliko nauči. Predvsem, da je v poslu zelo pomembno, če ne celo najbolj pomembno, da imaš veliko skupino “navijačev” – baza strank, prijateljev je največ vredna.
  Tudi jaz bi za 55 evrov kupil dostop do potencialnih strank. :) Tomaž, več konkretnih podatkov dodaš v zapis, večjo vrednost za bralce ima cela zadeva. Bravo.

 • Rudi:

  Kaj je prav, kaj ne na FB…v to se ne bi spuščal. Vsak zase ve. Jaz mislim: V poslu moraš biti drzen. Še nihče ni uspel, ki je delal 100% po ustaljenih pravilih. Če so ustaljene, ponavadi niso inovativne in niso zanimive za ljudi. Seveda ima vse svoje meje dobrega okusa.

  DEJSTVA: FB je spletna stran, ki jo obiskuje večino slovencev. Če gledaš malo po tematikah, lahko kaj hitro dobiš potencialne stranke. Morda bi bilo dobro koga najeti ali zaposliti, da bi 8 ur dnevno pridobival potencialne stranke.

  V mesecu imaš lahko bazo več 1.000 kvalitetnih potencialnih strank. Če bi dal za človeka bruto 1.000 EUR mislim da se zelo splača.

  Seveda pred tem testirati prodajo produkta še na kakšne drugačne načina, preden greš v to investicijo.

  To je moj preblisk…