Internet oglaševanje Brezplačen nasvet za optimizacijo Kako napisati dobro prodajno pismo Enostavno do pravih ključnih besed Brezplačne povezave za vašo stran
E-novice
Želite prejemati
brezplačne koristne
nasvete?
Vreme Slovenija
Oglas
Vremenska napoved
Oglaševanje in marketing
Spletnih strani na temo spletnega oglaševanja je ogromno, ampak a nudijo tudi uporabne informacije za oglaševanje in marketing? Že po hitrem pregledu te spletne strani boste zaključili, da vam bo stran prav prišla pri preučevanju možnosti oglaševanja na spletu.

Vsi zapisi v kategoriji ‘Direktni marketing’

Kako napisati prodajno pismo, ki prinese več tisoč evrov zaslužka?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pred kratkim me je doletela naloga, da napišem prodajno pismo za naš turistični portal ApartmajiDirekt.com.

Na spletni strani ApartamjiDirekt.com nudimo lastnikom apartmajev, da na stran vpišejo svoj apartma. Ker je stran zelo dobro optimizirana za iskalnike, ima v spomladanskem in poletnem času tudi do 5.000 obiskovalcev na dan. Lastniki apartmajev tako dobijo marsikatero stranko preko našega portala.

Če želi lastnik apartmaja vpisati svoj apartma na našo spletno stran, nam mora letno plačati 100 €.

Ker se leto 2011 izteka, je čas da našim obstoječim strankam ponudimo podaljšanje vpisa za leto 2012.

Največ naših strank je iz Hrvaške. Če jih kličemo po telefonu, imamo strošek mednarodnega klica in strošek dela (klicatelja). Za nas je tako najceneje, če bi nam stranke podaljšanje potrdile preko elektronskega sporočila. Da jih prepričamo v to, da se jim podaljšanje vpisa izplača, jim moramo poslati dobro prodajno pismo.

Dobro prodajno pismo, ki bo prodajalo, ni lahko napisati. V našem primeru je bilo vse skupaj še težje, ker smo vpis podražili za 10€. Ljudje pa podražitev ne marajo.

Napisal sem prodajno pismo, ki smo ga poslali 200-tim strankam iz Hrvaške. Na osnovi prodajnega pisma, ki je bilo res dobro napisano, se je za podaljšanje odločilo 76 strank. To je 38% uspešnost.

Upoštevati je potrebno, da so to bile stranke, ki so nas že poznale in bile zadovoljne z našo storitvijo. Če bi pismo pošiljali lastnikom apartmajev, ki še niso oglaševali pri nas, bi bil odstotek uspešnosti precej manjši.

Kljub zgornjem dejstvu menim, da je bilo prodajno pismo zelo uspešno. Potrebno je namreč vedeti, da ni lahko prepričati lastnika apartmaja, ki je povrhu vsega še iz druge države, da ti plača oglaševanje skoraj pol leta pred začetkom turistične sezone. Poleg tega, da je bilo oglaševanje za 10% dražje, kot preteklo leto.

Kako mi je uspelo napisati tako uspešno prodajno pismo? Zelo enostavno! Prebral sem knjigo Priročnik za pisanje oglasov in se držal vseh pravil, ki so napisana v tej knjigi.

Knjigo Priročnik za pisanje oglasov dobite v Knjigarni Lisac. Trenutno imajo akcijsko ceno 16.66€ (redna cena 40 €). Namen tega prispevka ni reklamirati knjigarno Lisac. Na tej strani priporočam le preverjene stvari. Ne želim, da kdo kupi knjigo in mi potem v komentarju napiše, da sem ga zaj….

Tisti ki pišete ponudbe, vedite, da je vsaka ponudba prodajno pismo! Zato vam bo ta knjiga prišla zelo prav.

Največji marketinški seminar v Sloveniji za samo 75€ + ddv

Seminar katerega zagotovo ne smete zamuditi! Devet ur predavanj, osem predavateljev (med njimi tudi jaz), kosilo,… vse skupaj za samo simbiličnih 75€ + ddv.

Za seminar so na voljo trije termini:

  • 17. februar – Ljubljana
  • 1. marec – Maribor
  • 3. marec – Ljubljana

Seminar organizira podjetje Lisac & Lisac, glavni pokrovitelj pa je Toyota. Redna cena seminarja je 300€ + ddv, vi pa plačate samo 75€ + ddv, ker razliko plača Toyota.

Program seminarja najdete na www.najvecji-seminar.si/Default.aspx?tabid=61

Vse o predavateljih pa preberete na www.lisac-lisac.si/sl/Seminarji/Kako+danes+uspeti+v+poslu/656/Predavatelji

Se vidimo!

Knjiga Direktni marketing po zdravi pameti je lahko tvoja

Ena enostavna nagradna igra, kjer je nagrada knjiga z naslovom Direktni marketing po zdravi pameti. Avtor knjige je Drayton Bird. Zagotovo je Drayton Bird človek, ki ve o direktnem marketingu zelo veliko, mogoče celo naveč na svetu.

Direktni marketing po zdravi pameti

Kot vse nagradne igre na tej spletni strani je tudi ta nagradna igra zelo enostavna. Vse kar morte naredit je da se prijavite na E-novice. Med vsemi prijavljenimi, bom izžrebal enega srečneža, ki bo prejel to odlično knjigo. Vsi, ki ste že prijavljeni na E-novice se vam ni potebno ponovno prijavljati.

Kako je knjiga dobra sem že napisal v članku Direktni marketing po zdravi pameti.

Nagradna igra bo končana na moj rojstni dan. To je 1. junija.

Direktni marketing po zdravi pameti

Direktni marketing po zdravi pameti

Knjigo Direktni marketing po zdravi pameti, ki jo je napisal Drayton Bird, sem prebral že pred dvema letoma. Potem sem jo posodil direktorju podjetja Dobratrgovina d.o.o. (www.dobratrgovina.com), da bi jo prebral še on.

Ker sem solastnik podjetja Dobratrgovina d.o.o., sem bil zelo zainteresiran, da tudi on prebere knjigo Direktni marketing po zdravi pameti. Take in podobne knjige ti dajo veliko znanja in novih idej, kar je v današnjem času nujno potrebno, če se greš podjetništvo.

Direktor knjige ni prebral. Žal se ne zaveda koliko znanja (na koncu tudi denarja) ti dajo take knjige. Verjetno je sam pri sebi imel izgovor, da nima časa in da v knjigi ni nič posebno pomebnega, kar bi moral vedeti.

Ker sem zaiteresiran, da knjigo Direktni marketing po zdravi pameti prebere tudi direktor, imam za njega posebno ponudbo. Naj knjigo prebere in če bo ugotovil, da je bilo branje knjige izguba časa, mu dam 200 evrov. Brez kakršnega koli vprašanja, dokazovanja,…..

Knjige Direktni marketing po zdravi pameti ne bom opisoval. Lahko pa mi verjamete, da bi jo morali prebrati vsi tisti, ki se greste podjetništvo. Pa tudi vsi tisti, ki še razmišljate, da bi se podali v podjetništvo. Mi verjamete, ali želi še kdo garancijo z 200 evri?

Kratek opis in vsebino knjige najdete na internet strani podjetja Lisac & Lisac.

Nova spletna stran na temo direktni marketing

Mag. Aleš Lisac, ki ga slovenski poslovni svet pozna kot marketinškega guruja in pisca uspešnih knjig o marketingu, je odprl novo spletno stran o direktnem marketingu. Na tej spletni strani bo z obiskovalci delil svoje izkušnje iz oglaševanja in prodaje, svetoval glede pravega pristopa za direktni marketing in vam tako posredno pomagal zaslužiti veliko več denarja.

Klasično oglaševanje umira! Če bodo podjetja želela prodajati svoje izdelke, storitve,… se bodo morala posvetiti vsakemu kupcu posebej. Se pravi bodo morala uporabiti direktni marketing.

Marketinške nasvete s spletne strani direktni marketing zelo hitro preverili tudi v praksi. Na njegovi spletni strani direktni marketing vas tako že čakajo nekateri zelo uporabni nasveti za vse, ki se ukvarjate s prodajo in oglaševanjem. Redno obiskovanje njegove spletne strani vam lahko korenito izboljša poslovanje podjetja in rezultate prodaje vaših izdelkov in storitev.

Marketinško darilo v vrednosti 476 evrov

marketing

Tega pa ne smete zamuditi! Neverjetno marketinško darilo v vrednosti 476 evrov. Brez drobnega tiska!

Darilo vam poklanja priznani strokovnjak za marketing mag. Aleš Lisac. Za darilo klikni tukaj.

Direktni marketing

Do pred kratkim sploh točno nisem vedel kaj je direktni marketing. Kot sem že omenil v blogu sem se tudi letos prijavil na Državno prvenstvo v direktnem marketingu, ki ga organizira podjetja Lisac. Prijavil sem se predvsem zaradi ugodnosti, ki jih prijava nudi.

V našem podjetju se poleg rednih dejavnosti, kot je spletna trgovina, izdelava spletnih strani, spletno oglaševanje, optimizacija spletnih strani,… ukvarjamo tudi z gostinstvom. V naši lasti imamo večjo diskoteko, ki pa zadnje čase posluje zelo slabo, oziroma skoraj sploh ne posluje. Se pravi imamo prazno diskoteko in moramo nekaj narediti, da bomo privabili obiskovalce.

Imate kakšen nasvet kaj narediti? Verjetno imate v mislih oglaševanje z dobro radijsko reklamo, jumbo plakati,… mogoče tudi spletno oglaševanje? Vse to smo že poiskusili, pa ni bilo učinka. Zavedamo se, da potrebujemo eno inovativno idejo.

V drugem krogu Državnega prvenstva v marketingu sem dobil nalogo sestaviti prodajno pismo za prodajo knjige z naslovom Direktni marketing po zdravi pameti. Če hočeš nekaj prodajati moraš vedeti kaj prodajaš. Zato sem knjigo začel brati. Ker sem za branje bolj počasen, pa še časa nimam ravno veliko, sem prebral samo četrtino knjige. Med branjem sem dobil idejo, da bi za promocijo diskoteke uporabili direktni mrkeding namesto klasično oglaševanje na radiu, s plakati…

Pred leti smo imeli v diskoteki razne nagradne igre, ankete,… iz katerih smo pridobili podatke naših obiskovalcev in tudi dovoljenje, da jih lahko obveščamo o dogodkih v diskoteki preko pošte, sms-ev,… Sedaj smo zbrali vse te stare ankete, nagradne igre in začeli klicati ljudi, ki so sodelovali pri teh anketah in nagradnih igrah. Povedali smo jim, da v diskoteki pripravljamo zabavo za naše dolgoletne in zveste obiskovalce, med katere spadajo tudi oni. Pijača bi bila cel večer zastonj, vstop na to zabavo pa bi imeli le oni, ki so pred leti izpolnili anketo, sodelovali pri nagradni igri,…. Predvsem smo od njih želeli vedeti odgovor, če bi na tako zabavo prišli in če jim bolj odgovarja, da bi bila zabava v petek ali v soboto.

Rezultati klicanja so bili presenetljivi. Več kot 80 % ljudi je bilo navdušenih in so trdili, da bi na tako zabavo zagotovo prišli. Približno 15% jih je reklo, da so v našo diskoteko včasih z veseljem hodili in da jim je bilo super, vendar so sedaj malo prestari za to, pa da imajo družine,… Okoli 5% pa je bilo takih, ki nad našim klicom niso bili ravno navdušeni.

Tistim 80% ljudi, ki so bili ob klicu navdušeni nad našo diskoteko in zabavo z brezplačno pijačo, smo potem poslali sms sporočilo in jih povabili ta petek na DJ Svizca ter jim na vhodu obljubili kupon za pijačo v vrednosti 4 €.

Po dogodku (DJ Svizec) bomo naredili natančno analizo kaj smo s to akcijo dobili, koliko nas je stalo in ocenili dolgoročne koristi. Že sedaj pa lahko povem, da nas bo vse skupaj stalo veliko manj, kot oglaševanje na radiu ali oglaševanje preko plakatov, odziv pa bo boljši.